zondag 18 oktober 2020

Heavenletter 2015: Het Transport van het Universum / Gepubliceerd: 29 mei 2006/ 18 oktober 2020

Heavenletter 2015: 
Het Transport van het Universum 
Gepubliceerd: 29 mei 2006/ 18 oktober 2020 


God zei: 

Bij wat voor tumultueuze, onoverzichtelijke situatie je ook betrokken bent in de wereld, als je meer dieper gelegen of verder gelegen kijkt, zijn ze niet zo groot. De grootte hangt af van waar je het mee vergelijkt.

Maak jouw waardering groot en problemen klein.

Je bent het kind wiens speelgoedauto kapot is gegaan en je huilt.

Zelfs jouw grootste smart, zelfs de grootste tragedies in de wereld, zijn niet zo definitief als je denkt. Al de tragedies gaan voorbij. Al de wonderen gaan door. Harteleed is betekenis dragend voor je, Ik begrijp dit goed.

Ik stuur jouw harteleed niet weg. En toch het relatieve is relatief, geliefden. Als je zou kunnen zien van de afstand zoals Ik het zie, zou je een vurige onstuimige vreugde hebben. Je zou zo bijdehand in het heldere licht staan dat je je niet eens in de duisternis zou kunnen voorstellen.

Als de zon altijd overal schijnt, waar kan de duisternis zich dan verbergen?
Een voorbijgaande gebeurtenis in de tijd is enorm voor jou, dat weet Ik.
Maar naast de rollende oneindigheid, wat is het?

In één veeg geeft de gemanifesteerde wereld zijn toorts door, en alle moeilijkheden die jij jouw trouw gaf om hun legers te ontbinden en ze zijn er niet meer. De wereld is altijd aan het voorbij gaan, geliefden, en er ontstaat een andere wereld. De tragiek is dat je alleen tot nu toe ziet.

Begrijp alsjeblieft dat menselijk wee menselijk wee is. Je vergelijkt een zere teen niet met de nasleep van een tornado, en toch passeren ze allebei en zijn ze er niet meer. Ze worden naar het illusoire verleden gedegradeerd alsof ze er nooit waren. Dat is het gewoon. Ze waren nooit. Ze zijn gebeurd. Je zag ze gebeuren. En toch gebeurde er niets. Wanneer alles is gezegd en gedaan, maakt een orkaan of brand geen verschil.

Het leven in de wereld is een vluchtig moment. Vluchtige momenten blijven niet. Al van het relatieve wat je ervaart, beweegt mee. Via het afvoerkanaal. Weg. Behalve jouw gedachten erover.

Het is verbazingwekkend welk effect een film op je kan hebben.

Heel deze schijnbare wereld is een film, en je huilt er tijdens en je huilt erna. Vanuit één oogpunt gezien, maken films op of buiten het scherm je aan het huilen.

Achter het scherm, vindt er veel groter plaats. Achter het scherm zijn er geen schurken. Er is geen weggaan. Er is onderdompeling in licht.

Jij bent het licht. Gedachten flikkeren over het scherm en je gelooft in de flikkeringen.

De slechterik in de relatieve wereld is gehechtheid.

Gehechtheid bevestigt een label genaamd tragiek. Je respecteert het label.

Je kunt liefhebben zonder gehechtheid. Je kunt een ander leven of duizenden levens redden zonder gehechtheid. Zonder gehechtheid betekent niet dat je niets doet. Het betekent niet dat het je niets kan schelen. Het betekent dat je niet gehecht bent en daarom niet gebonden bent aan een bepaald resultaat.

Welke tragiek is er als je het verkeer van het universum niet leidt?

Waarom, geliefden, wordt er nu gehuild om wat er niet eens is gebeurd.

Er wordt van tevoren gehuild, tijdens en daarna.

Soms wordt er niet eens naar het scherm gekeken, geliefden.

Vaak wordt er gekeken naar wat er op het scherm kan verschijnen.

Kijk nu naar andere mogelijkheden.

Er kunnen zowel gouden als onheilspellende mogelijkheden worden bedacht, en geen van beide hoeft stevig vastgehouden te worden.

Open jouw hand. Jouw hand is verbonden met jouw hart.

Open jouw hart. Overtuig jezelf ervan dat het leven juist zo geregeld moet worden.

Zonder gehechtheid zou je een vrije val zijn, je zou het leven verwelkomen en zelfs jouw tranen verwelkomen als voorbijgaande fenomenen. Waar anders is deze parade voor dan een parade?

Prachtig gekostumeerd, marcherend in perfect ritme, marcherend als een korps van muziek, vol energie en kracht en dan gaat het de hoek om.

Het kan niet meer worden gezien, maar het marcheert nog wel, marcheert, marcheert. Het hoeft niet te worden gezien om te weten dat het er is.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: ANJA