woensdag 25 maart 2020

ONTWAKEN WE OP AARDE DOOR DE CORONACRISIS? / Maart 2020 / Door Chris van Benthem

ONTWAKEN WE OP AARDE DOOR DE CORONACRISIS?
Maart 2020 / Door Chris van Benthem

Het spel tussen Licht en donker wordt nu op onze planeet uitgespeeld. De coronacrisis is de laatste stuiptrekking van de oude energie, die nog verbonden is met dualiteit en polariteit. Deze zware, materialistische energie is verbonden met een cultuur van angst en chaos. Het laagfrequente virus gedijt juist bij angst en depressie, aangezien het gelijke, het gelijke aantrekt.

Maar deze crisis brengt ons ook in aanraking met een nieuwe energie. Nu de maatschappij op slot zit en bjna is stilgevallen lijkt het wel of er een ventiel is losgedraaid waardoor heel veel druk en stress kan worden losgelaten. De rust en stilte is buiten en in de natuur gewoon voelbaar en zeer heilzaam voor al het leven op onze mooie Aarde.

Veel mensen blijven min of meer verplicht binnen en maken nu af en toe  een ommetje door het park of een stevige wandeling in de natuur. Behalve voor een frisse neus, komen deze wandelaars ook in contact met het meest genezende systeem voor lichaam en geest op onze hele planeet genaamd: NATUUR. Zij horen weer de vogels zingen en zien de eerste bloemen bloeien. Zij ademen de frisse boslucht in en voelen weer de bosbodem onder hun voeten.

Ook ontstaan er nieuwe initiatieven om mensen die door de coronacrisis tijdelijk in afzondering en eenzaamheid moeten leven toch een hart onder de riem te steken en het zorgpersoneel krijgt eindelijk de waardering die ze al jaren verdienen. De saamhorigheid onder de bevolking neemt toe en de verschillen worden steeds meer overbrugbaar.

De nieuwe energie die mensen nu veel bewuster gaan ervaren is verbonden met het vrouwelijke principe van vrede, kalmte, verbinding en harmonie. Deze helende kracht is bezig om onze samenleving te verlossen van voortdurend rennen en vliegen, altijd in actie zijn en haalt mensen uit de doe-modus en uit hun hoofd.

We staan nu met een been in een Nieuwe Tijd die al heel lang is voorspeld door oude natuurvolkeren. Zij beschrijven de overgang naar het Watermantijdperk als een stap op weg naar eenheid en hartverbinding. De coronacrisis maakt ons nu wakker en nodigt ons uit om de volledige stap te maken in een nieuwe periode van vrede, samenwerking en liefde.

Chris van Benthem,  maart 2020