Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 21 september 2019

Saul: Liefde accepteert wat gebeurt en gaat er liefdevol mee om. / 19 september 2019 / via John Smallman


Saul:
Liefde accepteert wat gebeurt en gaat er liefdevol mee om.
19 september 2019 / via John Smallman


De wereld verandert en het verandert ten goede, want steeds meer mensen claimen hun goddelijke macht, de kracht die in hen is geïntegreerd op het moment van hun schepping en gebruiken het om zichzelf te veranderen. Op deze manier van zijn, veranderen zij de wereld! Jullie zijn allemaal manifestaties van de Bron en als zodanig zijn jullie wezens van Liefde; jullie zijn Liefde. En, zoals je zo vaak is verteld, je natuur is liefde. Het kan alleen liefde zijn, omdat je Eén bent met God, die perfecte liefde is. Wat niet liefhebbend is, is onwerkelijk en moet onophoudelijk worden herbouwd, opnieuw bedacht en gereconstrueerd, omdat het geen fundering of onderbouwing heeft.

Er is niemand onder jullie, die op sommige of zelfs vele keren in zijn leven geen angst, woede, haat, bitterheid, wrok, oneerlijkheid, slachtofferschap, etc. heeft ervaren. En je construeert verhalen over deze ervaringen, verhalen die je aan jezelf, aan geliefden en aan vrienden vertelt en elke keer dat je deze verhalen opnieuw vertelt, worden ze overtuigender en reëler voor jou. Als je stopt met het vertellen - en normaal gesproken stop je met het vertellen van sommige van de oudere als ze worden vervangen door nieuwere, meer interessante of dramatische - verdwijnen ze uit je geheugen. De verhalen die je vasthoudt en soms eindeloos voor jezelf herhaalt, worden wie je zelf denkt te zijn. Iemand die over het hoofd is gezien, genegeerd, mishandeld, oneerlijk en verkeerd beoordeeld.

Pamela channelt Jeshua: Het loslaten van je geboortefamilie deel 1 / 20 september 219 / Pamela Kribbe

Pamela channelt Jeshua:
Het loslaten van je geboortefamilie deel 1
20 september 219 / Pamela Kribbe

Lieve mensen,

Het doet mij veel genoegen weer bij jullie te zijn. Jullie zijn allen dappere strijders. Alleen al jullie aanwezigheid hier in een stoffelijk lichaam op aarde, getuigt van een enorme moed en ook strijdlust om het gevecht aan te gaan met de donkere energieën en de blokkades die jullie in jezelf tegenkomen.

Het woord ‘gevecht’ dat ik hier gebruik, bezwaart Pamela.

Maar ik gebruik het woord hier toch omdat jullie vechters zijn, in de zin van strijders die niet alleen moeilijkheden overwinnen met de liefde van het hart, maar ook met het zwaard van het onderscheidingsvermogen.

Onderscheidingsvermogen wil zeggen: heel helder kunnen herkennen wanneer energieën niet in overeenkomst zijn met de jouwe (zodat je ze kunt loslaten uit je energieveld). Onderscheid kunnen maken is de energie van het zwaard, de mannelijke energie, en het belang daarvan is groot ten aanzien van het thema dat ik vandaag zal bespreken.

Heavenletter # 6008: De Kans en Dans van een Leven / Gepubliceerd: 7 mei 2017 / 21 September 2019


Brief uit de Hemel # 6008:
De Kans en Dans van een Leven
Gepubliceerd: 7 mei 2017 / 21 September 2019


God zei:

Er zijn veel gelegenheden wanneer het Leven je verblindt, of je verbijstert of ronduit je geluk in de weg staat. Het lijkt er vaak op dat dit is hoe het aan je verschijnt, nietwaar? Alsof het Leven een dief blijkt te zijn die jou je verlangens ontkent.

Het Leven plukt, trekt, brengt tot stand aan je met (plotselinge) ommekeer. Het Leven profiteert niet van je door je een andere manier te tonen. Dierbaren, jullie profiteren ook niet van het Leven.
Je wedijvert niet met het Leven, en speelt ook niet oneerlijk met het Leven wanneer je doorgaat en het misschien op de een of andere manier verblindt? Doe je best voor het Leven.

Het Leven vereist niet dat het je belet om het Leven de kans en de dans van je Leven te geven. Het Leven is blij voor je dat je je best doet voor het Leven. Het is volkomen okay voor je om het Leven te tonen waar je van bent gemaakt. Je hoeft jezelf niet in te houden. Hey, pronk en praal met je spul, gedoe en verander het Leven op een opwindende manier.
Het Leven ziet je graag je substantie onthullen. Het Leven heeft misschien gewoon een andere visie op wat er in het Leven gaat gebeuren dan jij.
Het is prima voor jou om je eigen tour op aarde te leiden. Het is meer dan goed voor je om te gaan voor wat je wilt, niet in competitie, in rivaliteit, maar omdat dit is wie je bent.

Wij steken het kruispunt over……ja JIJ ook! / 20 september 2019 / Door Martha Krul

Wij steken het kruispunt over……ja JIJ ook!
20 september 2019 / Door Martha Krul

Samen zijn wij op pad.
Wij hebben elkaar nodig.
Wij zijn verbonden met elkaar.
Wij voelen elkaar aan.
Steunen en ondersteunen elkaar.

Wij hebben vertrouwen in hetgeen komen gaat.
Soms slaat te twijfel toe.
Door elkaar te steunen, komt het vertrouwen terug.

Jij kan het, dus ik ook.
Toch steeds weer die angst en die twijfel.

Kijken naar de sterkeren in de groep.
Zie je wel.
Het is niet voor mij weggelegd.

Niets is minder waar.
Iedereen die bewust met dit transformatie proces bezig is,
gaat het licht zien.
Jij bent op weg gegaan.
Geef jezelf die ruimte.


Aartsengel Gabriel via Shelley Young Dagelijkse boodschap / Vrijdag 20 September 2019

Aartsengel Gabriel
via Shelley Young
Dagelijkse boodschap / Vrijdag 20 September 2019


Wanneer jullie beoefening van acceptatie sterker wordt dan jullie beoefening van weerstand, zullen jullie automatisch overschakelen naar een levenservaring die veel meer genade, gemak, stroming en vrede heeft.

Aartsengel Gabriel

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Een Schrijven van de Schepper / Vrijdag 20 September 2019 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
Vrijdag 20 September 2019 / door Jennifer Farley,

Mooie herinneringen


In jullie elektronische wereld, is het maken van herinneringen
met jullie menselijke zintuigen een zeldzaam en prachtig iets aan het worden. 
 Die mooie momenten komen elke dag voor!
Of jullie ervoor kiezen om ze te missen of te erkennen is volledig aan jullie. 
Als je ervoor kiest om ze te herkennen....blijf dan zo lang mogelijk in dat moment.  Communiceer, geniet, kijk en ervaar het zich voor je ogen ontvouwen. 
 Als jullie vooruitgaan op jullie Aarde, blijven de details misschien niet zo helder
als vroeger, maar het gevoel, de emotie zal voor altijd bij jullie zijn.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

   

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien


vrijdag 20 september 2019

Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf - 20 september 2019.

Mike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf -
20 september 2019.

Met de jonge mensen van de wereld die steeds meer onafhankelijkheid en vastberadenheid tonen om veranderingen teweeg te brengen, kan het oude regime niet veel langer stand houden en moet het ruimte maken voor noodzakelijke veranderingen om de mensheid stevig op een nieuw pad te zetten dat zich voor hen opent. De mensen voelen aan dat veranderingen op handen zijn en staan ​​te popelen om een ​​nieuw pad te betreden dat vrij is van de oude voorschriften die niet meer van deze tijd zijn. Er zijn veel zielen die specifiek in deze tijd zijn geïncarneerd om de mensen te dienen en hen te helpen begrijpen wat van hen wordt gevraagd. Ze hebben een andere kijk op, en inzicht in de gebeurtenissen op Aarde en ze weten dat ze een belangrijke rol spelen bij het tot stand brengen van het nieuwe. De oude energieën worden uitgespeeld om nooit meer terug te keren, en de nieuwe trillingen beginnen de mensen al te verheffen, waarbij hun blik is gericht op het creëren van een pad naar het Nieuwe Tijdperk.

De tijd voor de oude energieën van verwarring en verstoring loopt ten einde, en er is een nieuwe energie aan het ontstaan die de oude trillingen achter zich laat. De tijd van lijden is voorbij en in de nabije toekomst zal er een nieuwe en oprechte benadering komen  om dit helemaal te beëindigen. Sommige zielen zijn zo verstrikt geraakt in de oude energieën dat ze het moeilijk zullen vinden om zichzelf ervan te bevrijden, maar wees ervan verzekerd dat er hulp zal worden gegeven, op voorwaarde dat ze ervoor open staan. De hogere wezens die toezicht houden op de evolutie van de Mensheid leiden je op een pad dat je verder zal brengen om nooit meer achterom te kijken. De oude manieren kunnen niet langer jullie toekomst beïnvloeden, tenzij jullie dit toestaan, dus wees je bewust van de kansen die voor je liggen en pak wat je krijgt voorgeschoteld. Vele, vele zielen werken hard om jullie in de goede richting te krijgen.

We beschouwen jullie als een geheel als een oninteligente levensvorm / 18 september 2019 / Door Ella Ster


Thomas Williams onthult in zijn THI-show dat buitenaardsen in gesprekken te kennen gaven ons niet als intelligent leven te beschouwen. We naderen gezamenlijk een ontknoping en dat vraagt collectief om ons gedrag bij te stellen. Voor degene die wel klaar zijn voor de nieuwe wereld met een hogere frequentie, kunnen zich verheugen op de naderende transitie naar een nieuw tijdperk.

Hieronder een samenvatting van de Truth, Honor & Integrity radio-uitzending van 12 september 2019 door Thomas Williams en enkele fragmenten van Steffen Rowe (Tank). Sommige tekstonderdelen zijn een samenvatting in mijn eigen woorden, andere delen zijn een (zo goed als) letterlijke weergave of citaten (tussen aanhalingstekens), op basis van de radio-uitzending. Luister voor de exacte formulering naar de audio. Tijdsaanduiding van de audiolink:

– MP3: 0:00:00 uren:minuten:seconden
– Spreaker app: (000:00) minuten:seconden

Aanhoudende tegenwerking Manna World Trust-team

8:30 | Er zijn nieuwe berichten verspreid om de Manna World Holding Trust in diskrediet te brengen. Ook om het financieren van landen te saboteren. Kim is voor staatshoofden direct te bereiken. Op dat niveau weet men dit. Maar er zijn veel ‘clowns’ en trollen die beweren namens Kim te handelen. Ook bestaan er duplicaten van Kim die onder haar naam handelen, maar in werkelijkheid voor de Rothschilds en Illuminati-Pindar werken.
Door hun acties wil men voorkomen dat Kim met eigen fondsen een team kan samenstellen en hen kan uitbetalen. Wereldwijd zijn er weinig mensen die bereid zijn om zonder geld te werken. Op deze manier is het lastig om een groep mensen te verzamelen, die zowel te vertrouwen zijn en namens de Trust kunnen opereren.

11:00 | Kim is opgehouden om met tussenpersonen te onderhandelen en wil enkel direct contact. Deze tussenpersonen bleken vaak agenten van de Rothschilds, IMF of de VN te zijn, om ervoor te zorgen dat de Afrikaanse mensen niks krijgen. De Trust biedt geld zonder dat dit terugbetaald hoeft te worden, dit in tegenstelling tot de leningen tegen enorme rentes van de IMF. Wanneer landen de torenhoge leningen niet meer kunnen terugbetalen, confisqueert de IMF het kapitaal en grondstoffen van het land, als terugbetaling van deze woekerleningen.
Ook betaalt de Trust direct geld uit aan regeringen, waarbij ze in Afrika de centrale banken (onder controle van de Citi Group) passeert. Kim heeft te maken met 209 landen. Dat is (te) veel voor één persoon. Soms werkt ze 18-20 uur per dag, zeven dagen per week en moet gezien de tijdsverschillen, 24 uur beschikbaar zijn.

Anna von Reitz verbonden met de Zwarte Adel, Vaticaan en Deep State

17:00 | Kim is opnieuw onder vuur komen te liggen, onder andere door Anna von Reitz. Om die reden heeft Kim een aantal brieven geschreven die op de THI-Facebook-pagina gepubliceerd zijn.

18:00 | De eerste brief is gericht aan mevrouw Reitzinger-Habsburg, aka Anna von Reitz:
“Ik heb in tijden niets op internet geplaatst, echter om je lezersbereik en volgersgroep te vergroten, voel je de noodzaak om mij te noemen. Ik ben niet geïnteresseerd in welke baan dan ook die je probeert te bemachtigen, dus voel je vrij om elke baan te nemen die ik zou stelen. Ik ben totaal niet geïnteresseerd.
Het Laatste Nieuws van ECETI en James Gilliland / 17 september 2019 /: ECETI


Het Laatste Nieuws van ECETI en James Gilliland
17 september 2019 / Bron: ECETI

Alles komt aan het licht. Het is niet mooi. Alles is in staat van genezing en dat is waarom we hier zijn....

Blijf erbij het is vrijdag de 13e, volle maan, de maskers komen naar beneden en de verandering raakt het publiek. Politiek gaat nu niet meer over het dienen van de mensen, maar over macht en rijkdom. Er zijn mensen die hun integriteit hebben behouden en werkelijk standpunten in de politiek hebben ingenomen om te dienen, maar de overgrote meerderheid van de bevolking is nu zelfingenomen. Voor hen is het dienstbaar zijn aan zichzelf, door hun posities te gebruiken om de macht over anderen te implementeren in plaats van de mensen te dienen en te versterken. Ze hebben ook grote rijkdom vergaard ten koste van de mensheid en de Aarde. Het is zo decadent en duidelijk geworden dat alleen degenen die lijden aan Terminale cognitieve dissonantie, zo decadent zijn geworden. Het TCD- en TDS Trump Disangement Syndrome kan niet voorbij de leugens, de sociale programmering, de verdeeldheid en de vernietiging van Amerika zien.

Het past alleen maar bij het fake nieuws dat mensen Andrew McCabe toevoegen aan hun lijst van betaalde leugenaars. Vraag me af hoe hij een nieuwsadviseur van de gevangenis kan zijn na vier keer tegen de FBI en het Congres te hebben gelogen? Er is een oorlog aan de gang, die interdimensionaal is, en het is tussen degenen die echt naar de hemel op Aarde verlangen en degenen die zich willen voeden met pijn, lijden, doorgaan met het gefabriceerde gebrek, ziekte, dood en vernietiging. Jullie sterven ver voor jullie tijd en het is alsof een negatieve hiërarchische kracht in oorlog is met de hele schepping. Waarom is er zoveel onmenselijkheid tegen de schepping? Omdat er niet-menselijke krachten zijn die niets om de schepping geven, zij kunnen niet hun eigen licht genereren en kunnen ze zich alleen nog maar voeden met de krachten van anderen. Ze maskeren zich achter nobele doelen zoals socialisme en milieu- en humanitaire projecten, maar wanneer de feiten worden uiteengezet, zijn hun werkelijke wensen en doelen tegengesteld. Wat ze zoeken wanneer je het over het geheel genomen bekijkt is het macht, rijkdom en groot aanzien. Ze zijn ego gedreven zelf dienende narcisten.

23 September de Equinox, de terugkeer naar ons echte zelf / 19 september 2019 / Door Martha Krul

23 September de Equinox, de terugkeer naar ons echte zelf
19 september 2019 / Door Martha Krul

Het sluit allemaal zo mooi aan op elkaar.
Wij hebben een periode van licht en openheid mogen beleven.
De zomer is voorbij.
De avonden worden langer.
De lichten worden binnen ontstoken.
Wij maken het gezellig met elkaar binnen onze vertrouwde omgeving.

De natuur is zich aan het opmaken voor de donkere periode.
De periode van kou en weinig licht.
De bomen trekken zich terug en laten de bladeren vallen.
Zo komen zij het beste door de donkere periode.

Wij hebben heel veel licht ontvangen vanuit de kosmos.
Wij zijn een heel ander mens dan wij voor die zomerperiode waren.

In onze transformatie gaan wij nu ook naar binnen.
De stukjes van de puzzel komen één voor één op hun plek te liggen.
Wij zijn niet meer de mens van de lentemaanden.
Wij zijn zelfs al niet meer de mens van de zomer.

Wij mogen onze zegeningen tellen.
Voelen en ervaren hoe het is om met onze nieuwe zelf om te gaan.
Daar is rust en aandacht voor nodig.

Wij trekken ons terug als de oester in de schelp.
Wij zijn die parel die in die schelp ligt.

Synchroniciteit / Door Marcelius

Synchroniciteit
Door Marcelius

Synchroniciteit is een bijzonder verschijnsel. Veel mensen hebben er ervaring mee. Er gebeurt iets waarvan je denkt "dit is wel apart of heel bijzonder" of "dit kan geen toeval zijn". Het gaat om gebeurtenissen die een bijzondere betekenis hebben en die je vaak het gevoel kunnen geven dat je op de goede weg zit.

Het lijkt een soort teken, een richtingaanwijzer. De kunst is om deze tekens te herkennen en om er ook niet in door te schieten en overal een 'teken' in te zien. Hoezeer alles ook met alles verbonden is, je moet wel je gevoel volgen. Als je synchroniciteit op een te rationele manier benadert, dan kan je er heel erg in doorschieten. Dat is nu eenmaal wat ratio kan doen. Synchroniciteit is niet iets van de ratio, het hoort thuis in de wereld van het onverwachte en het onderbewuste.

De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung heeft het begrip synchroniciteit voor het eerst echt fundamenteel verdiept, onderzocht en op de kaart gezet. Hij zag synchroniciteit als een verschijnsel dat nauw verbonden is met het collectief onbewuste. Hij heeft er ook een boek over geschreven met de titel "Synchroniciteit - een beginsel van a-causale verbondenheid".

Aartsengel Gabriel via Shelley Young Dagelijkse boodschap / Donderdag 19 September 2019


Aartsengel Gabriel
via Shelley Young
Dagelijkse boodschap / Donderdag 19 September 2019


Er is een veelvoud aan manieren waarop mensen weerstand bieden. Wat kun je vandaag in jezelf accepteren? Wat kun je vandaag over jou vieren? Welke goed gevoel actie kan je vandaag ondernemen? Wat kun je vandaag in anderen waarderen? Welke schoonheid kan je vandaag in de wereld zien? Om uit het verzet te komen, Dierbaren, ga bewust op zoek naar dingen waar je hart ja tegen kan zeggen en je zal met veel meer comfort en voldoening vooruit gaan.

Aartsengel Gabriel

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Op deze dag van je leven / Donderdag 19 September 2019 / Neale Donald Walsch


Donderdag 19 September 2019 / Neale Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


...dat de verkiezing voorbij is, de stemmen zijn geteld,
en jij wint.

Het was niet eens een krappe race, omdat alle stemmen in De Hemel voor jou zijn.
 Niemand kan jou verslaan, en niemand zou dat ooit kunnen.
In deze campagne, werd je lang geleden al als de winnaar uitgeroepen.

Dus...je kunt nu stoppen met rennen.
Ontspan.
 Adem.
Het is een aardverschuiving.
Je hebt het voor elkaar.

Het enige wat nu nog overblijft, is dat je het weet.
Doe je dat?
Als je dat doet, zul je het ook ervaren.


Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl

Een Schrijven van de Schepper Donderdag 19 September 2019 / door Jennifer Farley,


Een Schrijven van de Schepper
Donderdag 19 September 2019 / door Jennifer Farley,

Nu of Later?


Het Universum weet dat dit voelt als een rustperiode,
maar achter de schermen is er veel gaande.
Aan jou is gevraagd om door te gaan met het opruimen van je 'diepe duisternis'
 en het is tijd om aan de slag te gaan! 
Een nieuwe fase begint, en je hebt vele liefdevolle duwtjes gekregen
om je te helpen je in een richting te bewegen die het beste bij je past. 
 Ja, je kunt ervoor kiezen om ze te negeren.... dat is jouw mensenrecht.
 (Glimlach)
Maar, houd er alstublieft rekening mee dat de duwtjes in de loop van de tijd
sterker en vastbeslotener kunnen worden.
 Handel nu of later, de keuze is altijd aan jou geweest, dierbare.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nldonderdag 19 september 2019

Marshmallow Boodschap Uit Kryon Boek 11 “Het optillen van de Sluier” / geplaatst: 18 september 2019

Marshmallow Boodschap
Uit Kryon Boek 11 “Het optillen van de Sluier”
geplaatst: 18 september 2019 
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

….ga er dus mee door


Er is hier een hele Groep aanwezig en wij hebben die jullie een minuut geleden beschreven. Zijn zij trots op jullie? Oh ja! Maar er is hier ook nog een andere energie. Het is er een die sommigen van jullie begonnen te voelen. Het is geen ongeduld, maar voelen jullie dit hoe dan ook?

Het is een zetje van Spirit. Het zegt: “Nu weten jullie het….ga er dus mee door!!!”

~ KRYON
Door Lee Carroll, het originele Kryon-kanaal
Benjamin Fulford: De Khazariaanse Maffia doet de laatste push voor Een Fake Armageddon met een "Iran-aanval" op Saoedi-Arabië. / 16 September 2019

De Khazariaanse Maffia doet de laatste push voor Een Fake Armageddon met een "Iran-aanval" op Saoedi-Arabië.
Benjamin Fulford / 16 September 2019

De Khazariaanse Maffia, die geconfronteerd werd met het dreigende faillissement van hun Washington DC Corporation, organiseerde een "aanval" op de Saoedi-Arabische olieproductie in een wanhopig Weesgegroet Maria om hun lang geplande  Wereldoorlog III te beginnen, zo zijn meerdere bronnen het eens.

De aanval heeft een tweeledig doel:

1. Voorkom het faillissement van de VS door de olieprijzen op te drijven en landen als China te dwingen om Amerikaanse olie te kopen; en

2. Neem de Iraanse en Amerikaanse militairen op in het starten van de Derde Wereldoorlog, breng "Armageddon" voort en maak de weg vrij voor Jared Kushner om "Messias" te worden.

Het eerste wat je moet begrijpen is dat de Iraanse "Supreme Leader" Ali Khamenei en de Amerikaanse president Donald Trump beiden in dienst zijn van de Rothschild (satanische Rode Schild) familie.

Degenen onder u die nog steeds corporate-media Kool-Aid drinken, doe alsjeblieft een onafhankelijke feitencontrole.  Velen van jullie weten dat het een kwestie van openbaar verslag is dat telkens als Donald Trump als zakenman failliet ging, hij door de Rothschilds werd gered.  Echter, wisten jullie dat Ayatollah Khomeini, de leider van de Iraanse revolutie, eigenlijk van Brits-Indische afkomst was en de zoon van een Brits-Indiase werknemer van British Petroleum?  Het Rothschild-bezeten BP stond toen bekend als Anglo-Iraans.


Spirituele betekenis van eenzaamheid /16 september 2019 / Tamara Beekmans

Spirituele betekenis van eenzaamheid
16 september 2019 / Tamara Beekmans

Heb jij dat ook de eerste weken als je vrij bent, dat je nog ‘vol’ zit en moet ontladen? Typisch hooggevoelig hè 😉

Op dit moment zit ik helemaal in mijn kluizenaarschap, wat echt fijn is en waar ik voor kies. Ik zie niemand. Spreek niemand, neem even de telefoon niet op, geluid uit.

Ik ga dieper en dieper naar binnen en kom mezelf daar weer tegen. En ik vind het fijn. Ook al kom ik geparkeerde pijn en verdriet tegen wat ik nu kan en mag verwerken en daar nu ook de aandacht en tijd voor hebben en vooral maken.

Maar ik kom hier ook met mijn pure innerlijke kind in contact, dat gewoon wil spelen. Dat gevoel is super! Dat kind in mij, dat zelfs van opruimen een leuk spel maakt.

Door die stilte en geen prikkels van buitenaf wordt mijn creatiekracht langzaam weer wakker, ik voel het kriebelen. Ik schrijf alles op in mijn notitieboekje om het later uit te gaan werken, nieuwe ideeën voor boek en programma’s. Denk dat ik volgende week zover ben om dit te doen. Opgeruimd huis. Opgeruimd leven. Opgeruimd hoofd. Lekker! Kan het je aanraden.