Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 29 juni 2019

Help mij te helpen 28 juni 2019 / Lilian Ferru

Help mij te helpen
28 juni 2019 / Lilian Ferru

Lieve mensen,

Mag ik je het verhaal van Roy vertellen? Ik ken hem al sinds zijn geboorte, en ben ook op de hoogte van zijn levensloop. Roy was als kind al gevoelig. Hij droomde vaker dat hij uit zijn lichaam trad en boven de stad zweefde en alles vanuit een hoger perspectief bezag. Van nature heeft hij een bepaalde spirituele gave.

Juist deze kinderen hebben het zwaar. Ze voelen alles, weten precies wat er in de onderstroom gaande is. En dan word je ook nog eens geboren bij een vader die je steeds op de kop zit, die je moeder slaat, wat voor de nodige spanningen zorgt.

Uiteindelijk gaat zijn moeder scheiden. Een nieuwe periode breekt aan. Na een aantal jaar, Roy is dan twaalf jaar, komt Edwin in hun leven. Hij werkt in het Amerikaanse leger en vraagt zijn moeder ten huwelijk. Het gezin verhuisd naar Florida. Immigreren is behoorlijk ingrijpend. Nog afgezien van de cultuurshock, moet je je zien te handhaven in een nieuw land. Roy wordt gepest als Europeaan, die de taal nog niet machtig is. Edwin blijkt, net als zijn vader, een dictator, die hem steeds onder druk zet. Het is een krachttoer, maar het lukt Roy om met goede punten zijn High School diploma te halen.

Edwin foetert en scheldt. Niets is goed aan Roy, steeds is er commentaar. Hij moet een baan zoeken. In de States zijn geen sociale voorzieningen. Een paar armzalige ‘foodstamps’ kun je krijgen, meer niet.  Roy doet zijn best, en komt uiteindelijk bij Mc Donalds terecht, hamburgers bakken, maar dat duurt niet lang. De arbeidsomstandigheden zijn erbarmelijk. Daarna een ander baantje, waar hij winkelwagentjes voor klanten naar de auto brengt. De hitte, vaak boven de 45 graden, is ondraaglijk. Hij valt flauw en wordt ontslagen. Na de nodige ellendige jaren keert zijn moeder terug naar Nederland. Roy gaat mee. In Limburg kan hij geen werk vinden. Hij gaat door de mallemolen van de sociale dienst, waar hij grof en onvriendelijk wordt behandeld, alsof hij een bedelaar is. Ten einde raad gaat hij naar zijn vader, die in Leiden woont.  Een tijdje werkt hij bij het familieverhuisbedrijf. Murw geslagen door alle kritiek van zijn vader, houdt hij het niet langer uit. Nederland is zo’n traumatische ervaring, dat hij zonder enige zekerheid terugkeert naar Florida. Hij gaat bij vrienden wonen, die samen een huis delen.

Rust en toch een hoge snelheid / 28 juni 2019 / Martha Kru

Rust en toch een hoge snelheid
28 juni 2019 / Martha Krul

Je hebt het gelezen, wij zitten in een nieuwe instroom van heel veel lichte, kristallijnen energie die ons heel veel gaat brengen.

Het zal duidelijk zijn dat het proces nog lang niet ten einde is en dat het qua intensiteit ook nog niet aan het eind is.

Dat het zwaar is klopt.
Deze sterke instroom van hoge energie is er niet om het je nog zwaarder te maken. Deze instroom van de nieuwe energie is zo sterk dat je het mag zien als een geweldige steun in je rug.
Maar..........
Dan is het wel heel belangrijk dat je gaat loslaten.
Maar wat dan? Hoor ik je roepen.
Alles 

Je oude denkbeelden, je oude manier van hoe met jezelf om te gaan. Je manier van plannen. Het planmatig werken met jezelf.
en ga zo maar door.
Dat kan ik niet.....
Ja wel, zeker dat kan JIJ wel.
Door planmatig te werken, zet je kaders.
Kaders is een vorm van vastzetten.
Ik doe vandaag dit, dan kan ik morgen en overmorgen dat doen...
Herken je het?
Dat is planmatig werken.

Aranuth Spreekt. Wat gebeurt er? / Malcolm Bell / 20 juni 2019 Geplaatst: 29 juni 2019


Aranuth Spreekt.
Wat gebeurt er?
Malcolm Bell / 20 juni 2019
Geplaatst: 29 juni 2019
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Commentaar:

Hallo, lieve vrienden,

Deze planeet is samengesteld als een holo-beweging, een holograaf, een holistisch principe van “onverdeelde heelheid” – alles is in een constante staat van “worden”- het is een inter-verbonden proces.

Feitelijk overleven wij, leven, ontwikkelen en “worden” in een “zee van licht” die is gekristalliseerd in solide materie en aldus bestaat de derde dimensie.  

Verwarrend? Ja, het vereist zeer goed denken om de essentie hiervan te pakken  maar wij breken onze hersenen hier niet over. Toch is het nodig dat wij de staat van “worden” volledig begrijpen. Wat “worden” wij?

Wij zijn lichtwezens in fysieke lichamen die bestaan op deze planeet van solide materie en hebben veelvuldige en diverse ervaringen, wij leren belangrijke lessen – volgens ons gekozen pad – die bijdragen aan onze algemene ontwikkeling en vooruitgang en dit helpt ons om als verrijkte zielen terug te gaan naar de gebieden van licht.

Als wij eraan denken, overdenken, waarom wij zoveel levenservaringen doorstaan – ups en downs – gezien als goed of niet zo goed – zovele gebeurtenissen, zovele negatieve gebeurtenissen en veranderingen in ons leven, zouden wij onszelf het beste dienen door deze veranderingen gewoon te accepteren als een deel en een pakket van ons leer/ontwikkel/vooruitgangs-pad en ons pad zich te laten ontvouwen als ons zorgvuldig aanvaarde, individuele plan.

Nieuwe maan en zonsverduistering 2 juli 2019 om 21:17 uur / 27 juni 2019 / Petra Stam

Nieuwe maan en zonsverduistering 2 juli 2019 om 21:17 uur
27 juni 2019 / Petra Stam


We hebben de langste dag van het jaar achter ons, en hoewel de zomer nog maar net is begonnen, worden de dagen heel langzaam al weer korter. De hoge temperaturen maken duidelijk dat het echt zomer is. In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen. Volgroeien, volwassen worden, tot volle wasdom komen, het zijn processen die zich van binnen afspelen. Sta tijdens deze nieuwe maan stil bij de rijping van jouw plannen, doelen en wensen. Hoe kun je een geliefd iets verder vormgeven? Wat heb jij nodig om je verder te ontplooien? Een nieuwe maan is zowel het einde als het begin van een cyclus. Omdat er op deze dag ook een (totale) zonsverduistering is, luidt dit een heel nieuwe cyclus in. Evalueer de afgelopen periode, laat los wat niet meer past of uitgediend is, maak nieuwe voornemens. Als de Maan tussen de Zon en de Aarde in staat, ontvangen wij tijdelijk minder zonlicht. De Zon maakt je bewust op wie je bent op het aardse vlak. Een zonsverduistering werpt daar tijdelijk een schaduw op, maar geeft wel de mogelijkheid om naar binnen te kijken en jezelf te herdefiniëren. Tijdens een eclips stroomt er nieuwe kosmische informatie binnen die je grotere inzichten kan geven, niet alleen over jouw aardse doel, ook over je zielendoel. Let 2 juli dus op je gevoelens en gedachten, want die kunnen je inzichten geven over thema’s die de komende zes maanden gaan spelen.

Je ontwaking kost nu eenmaal tijd. / 27/06/19 / Luc van Ewijk


 Je ontwaking kost nu eenmaal tijd.
27/06/19 / Luc van Ewijk

Soms is er even helemaal niks. Je komt niet vooruit lijkt het wel. Tijd voor je innerlijke ontwikkeling. Om de nieuwe jij volledig te laten integreren. 

Om te wennen aan de nieuwe tijd. De nieuwe updates vliegen je om de oren. Energie stijgen en onrustig nachten. Je hoofd die het niet meer lijkt doen. Dizzy gevoel elke dag. Alsof je er even niet bent. Het hoort er allemaal bij. 

Onrustige nachten waarin er druk aan je gewerkt wordt. Waarbij je trilling verhoogd wordt. Net als zeer heldere dromen. Waarin de boodschappen klaar liggen voor jouw.

De constante verbinding met je engelen laat je gesteund voelen. Je wordt de juiste weg opgestuurd. 

Maak je maar geen zorgen over wanneer je aankomt. We willen snel presteren in deze maatschappij. Maar het mag een stuk rustiger en met meer plezier. In de nieuwe tijd. 

Aartsengel Gabriel via Shelley Young Dagelijkse boodschap / Vrijdag 28 juni 2019

Aartsengel Gabriel
via Shelley Young
Dagelijkse boodschap / Vrijdag 28 juni 2019


Met elke energieverschuiving die je tegenkomt, word je gewoon een beetje energetisch
gevoeliger, een beetje meer empathisch. U zult merken dat u de dingen acuter voelt.
Dit kan je aanvankelijk enigszins ongemakkelijk laten voelen, en het kan moeilijk zijn
om te onderscheiden wat er gaande is.

Als je je energetisch ongemakkelijk voelt, hebben we een heel eenvoudige oplossing.
Vraag eerst: "Is dit van mij?" Als het zo is, omwikkel het dan met jouw liefde. Als je gevoelens oppikt die een ander misschien jouw richting gestuurd heeft, en die niet goed voor je voelen, laat het dan gewoon naar de afzender terugkeren, in liefde gewikkeld. Als je de energieën van het collectief voelt, bedek het dan in liefde.

Zie je? Liefde is altijd de rustgevende oplossing en de sleutel om elke energie
comfortabeler te maken voor alle betrokkenen.

Aartsengel Gabriel

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nlOp deze dag van je leven / Vrijdag 28 juni 2019 / Neale Donald Walsch


Vrijdag 28 juni 2019 / Neale Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat ware ambitie niet is wat je dacht dat het was.

Bill, de man die mede-oprichter was van Anonieme Alcoholisten,
zei dat, en hij had gelijk.
"Ware ambitie," zei hij, "is de diepe wens om zinvol te leven
en nederig te wandelen onder de genade van God. "

Wat is jouw ambitie voor vandaag?
Wat staat er bovenaan je prioriteitenlijst?
Wat hoop je vandaag te doen?
Wat hoop je te zijn?

Jouw antwoord op deze vraag zal niet alleen de dag creëren,
maar ook jou.

Liefs, je vriend ...

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Wij zijn u zeer dankbaar voor de donaties die wij
reeds van u hebben mogen ontvangen.
   

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & MartienDagtekst van Zaterdag 29 juni 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 29 juni 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Op het eerste zicht is elke mens geïsoleerd, afgescheiden. Maar in werkelijkheid is er een spiritueel deel van hem dat in het collectieve leeft, dat in alle schepselen leeft, en voor zijn ontwikkeling moet hij zich daarvan bewust worden.

Soms komt iemand bij me klagen met een bedroefd gezicht: "Ik ben alleen, ik heb geen familie." In werkelijkheid heeft hij een enorm grote familie, maar zijn bewustzijn is zo beperkt, zo verduisterd dat hij het niet voelt. En dat is het geval met miljoenen mensen op aarde: ze voelen zich alleen, en nochtans ...! Laten ze beginnen met hun bewustzijn te verruimen, dan zullen ze begrijpen dat zelfs als ze geen vader, moeder, broer, zus of andere bloedverwanten hebben, dit geen reden is om te geloven dat ze alleen zijn. In werkelijkheid zijn ze allemaal zonen en dochters van dezelfde Vader, de kosmische Geest, en van dezelfde Moeder, de universele Natuur. Laten ze voor al hun broers en zusters in de wereld werken, en ze zullen zich nooit meer verlaten en ongelukkig voelen."

Omraam Mikhaël Aïvanhov
Een Schrijven van de Schepper / Vrijdag 28 juni 2019 / door Jennifer Farley,


Een Schrijven van de Schepper
Vrijdag 28 juni 2019 / door Jennifer Farley,

Langzaam en Standvastig


Je hebt misschien gemerkt dat de huidige energie
een interessante wending heeft genomen.
Hierdoor heb je misschien het gevoel een beetje te zijn vastgelopen
en meer dan een beetje verloren.
Dit is de manier van Het Universum om je een moment te geven
om het wat langzamer aan te doen,
te ademen en dingen één voor één te nemen.
Het is menselijk om het negatieve zo snel mogelijk op te ruimen,
zodat je verder kunt, maar je zou enkele zeer noodzakelijke stappen
 in jouw persoonlijke vooruitgang kunnen missen.

Neem vandaag de tijd en denk echt na over wat er wordt losgelaten.
 Wanneer begon het?
Waarom was het gecreëerd?
Hoe heeft het je tot op dit punt beschermd?
Elk deel van jou, zelfs het niet-zo-goede,
 verdient het om geëerd te worden en met liefde losgelaten te worden.
Het voltooien van dit proces biedt jou de mogelijkheid
om het voorgoed te laten werken in plaats van een soortgelijke lus te creëren.
 Soms wint langzaam en standvastig de race echt.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


vrijdag 28 juni 2019

Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf – 28 Juni 2019

Mike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf 
28 Juni 2019

De onrust naar aanleiding van de veranderingen gaat door, omdat het duidelijk een confrontatie tussen jullie teweegbrengt, omdat bepaalde groepen vechten tegen verandering en niet voorwaarts willen gaan naar een vrediger leven en alle vormen van oorlog achter zich willen laten. Het is duidelijk dat de mensen genoeg hebben gehad van voortdurende oorlogszuchtige ervaringen en moe zijn van hen. Zelfs die jongere generaties die weinig of geen ervaring hebben met welke oorlog dan ook, zoeken een vredige toekomst, omdat ze een meer verhoogd bewustzijn hebben en intuïtief weten wat het beste is voor de Mensheid. Er bestaat geen twijfel over dat er langzaam maar zeker vrede wordt verspreid over de hele Aarde, en zelfs degenen die zich in de brandhaarden bevinden beginnen de nutteloosheid ervan in te zien om door te gaan met oorlogszuchtige activiteiten. Er is een beweging die op Aarde groeit en die op zoek is naar nieuwe manieren om wereldvrede tot stand te brengen, terwijl ze tegelijkertijd nog altijd de vrije wil keuze van de mensen toelaten. Het zal komen omdat het zo is verordend dat degenen van het Licht kunnen evolueren zonder interferentie of vertraging.

Ik sluit dit korte uittreksel in omdat het duidelijk de functie van aangeboren in relatie tot de hersenen beschrijft, en het zal steeds meer in ons dagelijks leven verschijnen naarmate de tijd verstrijkt.


De Raad – Energie en het Veld – 25 juni 2019 / Ron Head

De Raad
Energie en het Veld
25 juni 2019 / Ron Head

We willen nogmaals spreken over het onderwerp van energie en het veld waarin jullie betrokken zijn. Indien toegestaan, laat ons dan vandaag voor jullie een beeld opbouwen.

In ons beeld is er een onmetelijk veld. Het is in feite oneindig. We beseffen echter dat dit een idee is wat voor jullie onbegrijpelijk is, dus laten we bij onmetelijk blijven.

Dit veld omvat alles waarvan jullie je als collectief bewust zijn. Eigenlijk is alles waarvan jullie je bewust zijn gemaakt uit dit veld, want er bestaat niets anders. Jullie, zoals jullie zijn, voelen een behoefte om dingen een naam te geven. Dus vragen jullie het veld wat het is. Het veld antwoord met: “Ik ben wat ik ben!” Prima. Dat is al verwarrend genoeg, dus geven jullie het een andere naam. Jullie noemen het God, Allah, Wakatanka, of wat dan ook, afhankelijk van jullie taal en cultuur. We hopen dat jullie ruim genoeg van begrip kunnen zijn om dat te accepteren. Voor het veld is dit heel prima, want Het weet dat Het alles is.

In dit onmetelijke veld bestaan triljoenen en triljoenen punten van ervaring en bewustzijn. In een heel klein hoekje van dit alles bevindt zich een piepklein ding dat een planeet genoemd wordt. En op deze planeet zijn enorm veel meer heel kleine punten van bewustzijn die een toenemend besef hebben van wat zij zijn, maar bevinden zich een toestand die zeker nog wat verheffing nodig heeft. Ze accepteren nog niet helemaal dat ze volledig bestaan uit het spul van het veld. En ze hebben nog niet helemaal het begrip bereikt van de implicaties daarvan. Aartsengel Gabriel via Shelley Young Dagelijkse boodschap / Donderdag 27 juni 2019

Aartsengel Gabriel
via Shelley Young
Dagelijkse boodschap / Donderdag 27 juni 2019


Dierbaren, jullie ego is niet de vijand. Het is slechts het menselijke deel van jullie dat
zichzelf als afgescheiden ziet, en daardoor een neiging heeft tot onzekerheid en angst.
Het probeert die gevoelens te verzachten door controle en weerstand tegen verandering.

Het is niet anders dan hoe een peuter zich gedraagt als ze de afscheiding van de ouder
beginnen te ervaren. Straf of afwijzing zal de situatie alleen maar verergeren.

Net zoals het kind, is waar jouw ego echt naar op zoek is, jouw geruststelling en jouw
wijze en liefdevolle begeleiding, en dat is iets wat je jezelf absoluut kunt geven, op
dit moment, om jezelf meer comfort en steun op je reis te geven. Wordt het niet tijd
voor jou dat je de liefde bent die je verdient?

Aartsengel Gabriel

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl
Onbaatzuchtige hulp / 22 mei 2019 / Ans Hoornweg

Onbaatzuchtige hulp
22 mei 2019 / Ans Hoornweg

Een kleine verkennings Ufo, met daarin één buitenaards wezen, stortte neer op de Aarde. Hoewel ernstig gewond overleefde het buitenaardse wezen de zware crash. Communicatie met z’n eigen volk bleek onmogelijk omdat alle apparatuur kapot was, maar gelukkig kon dit wezen de energie van de Zon tot zich nemen om in leven te blijven.

Even verderop zag hij onder aan de berg een klein huisje, en met veel moeite wist het gewonde wezentje dat te bereiken. In dat huisje woonde een oude, doofstomme man. Deze man kon dus niet horen of praten, maar wat hij wel kende was ‘beeldentaal’, en op die manier kon hij heel goed communiceren met de dieren en de bomen, eigenlijk met alles wat leefde.

Hij woonde daar alleen en was volledig zelfvoorzienend, dus hoefde hij nooit naar het dorp te gaan voor boodschappen of iets dergelijks. Toen het buitenaardse wezen op zijn deur klopte deed de man gelijk open, want hij wist op voorhand dat hij bezoek zou krijgen.

Op deze dag van je leven / Donderdag 27 juni 2019 / Neale Donald Walsch


Donderdag 27 juni 2019 / Neale Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat het woord verlossing in de Bijbel betekent
 perfecte gezondheid, harmonie en vrijheid.

Emmet Fox zei dat, en hij had gelijk.
Deze dingen zijn de wil van God voor de mens, zei hij,
en hij had weer gelijk.

Wanneer je nadenkt over hoe je jouw 'redding' kunt bereiken,
zorg er dan voor dat je eerst begrijpt wat 'verlossing' is.
Wij trachten hier om onszelf te redden van de onze misverstanden
over het Leven en Hoe het is, en over Wie Wij Werkelijk Zijn.

Ga naar de volheid van je Ware Identiteit,
 en kijk hoe je hele leven verandert.

Liefs, je vriend ...

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Wij zijn u zeer dankbaar voor de donaties die wij
reeds van u hebben mogen ontvangen.
   

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien


Een Schrijven van de Schepper / Donderdag 27 juni 2019 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
Donderdag 27 juni 2019 / door Jennifer Farley,

Waardig en Verdiend


Het Universum heeft dit keer op keer gezegd; het opruimen en loslaten van spijt,
wrok en afwijzingen is op dit moment van het grootste belang.
Als een ervaring of situatie uit je verleden continu in je hoofd zit,
is het een signaal van je ziel dat het moet gaan.
 Het verleden kan nooit worden veranderd,
maar je kunt jouw reactie er op nu veranderen.

Mijn liefste kind, er wacht zoveel liefde, wetenschap, schoonheid en groei op jou.
Laat het oude los en geef het nieuwe een kans om te arriveren!
Je bent het waard en verdient het om alles te ontvangen
 dat Het Universum te bieden heeft!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl