maandag 4 november 2019

21 Kenmerken van een ontwakende ziel. / Door Marcelius

21 Kenmerken van een ontwakende ziel.
Door Marcelius


Omdat het soms moeilijk kan zijn om dit te begrijpen of herkennen volgen hier 21 punten die kenmerkend zijn voor een ontwakende ziel. Je kunt het toeschrijven aan een wereldwijde verandering in bewustzijn, een punt waarop we zijn aangeland als gevolg van evolutie of aan andere oorzaken, maar het is een feit dat er overal ter wereld mensen zijn die intense persoonlijke veranderingen meemaken en het gevoel hebben dat hun bewustzijn groeit en groter wordt. Het kan moeilijk zijn om dit soort persoonlijke veranderingen te begrijpen of herkennen en daarom volgen hier 21 punten die kenmerkend zijn voor een ontwakende ziel, of een “empath” zoals ze ook wel worden genoemd.

1) Openbare ruimtes ervaar je soms als overweldigend. Omdat de muren tussen onszelf en de ander langzaam verdwijnen, hebben we nog niet echt geleerd om onderscheid te maken tussen onze eigen energie en die van iemand anders. Als de algemene stemming van de menigte kuddeachtig of negatief is, dan kunnen we dit onmiddellijk voelen en hebben we de neiging om ons in onze eigen ruimte terug te trekken.
Als we dan onze batterijen opnieuw hebben opgeladen, hetzij door meditatie, door tijd in de natuur door te brengen of gewoon door ontspannen te zitten, dan zijn we weer klaar om mensen tegemoet te treden. 

In persoonlijke relaties voelen we vaak de emoties van de ander alsof ze van onszelf zijn. Het is belangrijk om dit hogere gevoel van empathie te hebben, maar we moeten leren dat die ander recht heeft op zijn of haar eigen emoties. We kunnen dus empathie voelen en die emoties observeren, maar we moeten ons realiseren dat ze niet allemaal aan ons toebehoren. Sociale invloeden kunnen onze innerlijke wijsheid beïnvloeden of temperen.

2) We “weten” dingen zonder dat we deze intellectueel kunnen beredeneren. Vaak wordt dit intuïtief bewustzijn genoemd, we hebben “aha” momenten en inzichten die enkele van de meest complexe theorieën of fenomenen op deze wereld kunnen verklaren. Sommige van de meest briljante geesten op onze aarde “weten” gewoon dingen.
Naarmate we ons bewustzijn meer vertrouwen zal dit sterker worden. Dit is de tijd waarin we met ons hart “denken”. Onze onderbuikgevoelens worden niet langer genegeerd. Onze dromen worden voorspellend en uiteindelijk zullen onze bewuste gedachten dat ook worden. 


3) Televisiekijken, het lezen van de meeste mainstream media zoals kranten en veel Hollywood films gaan ons tegenstaan. De gedachten wereld achter de creaties van veel, zo niet alle programmering op televisie en in de bioscoop, is weerzinwekkend. Het maakt van mensen producten en het promoot geweld. Het vermindert onze intelligentie en verdooft onze natuurlijke empathische reacties op iemand die pijn lijdt.

4) Ons voorliegen is bijna onmogelijk. We weten misschien niet welke waarheden er precies voor ons verborgen worden gehouden, maar we kunnen wel vertellen dat er iets niet klopt. We weten ook dat er andere emoties spelen zoals pijn en liefde, dan die zichtbaar zijn. Anderen zijn een open boek. We zijn niet getraind in contra spionage, we observeren alleen en we "weten". We pakken lichamelijke signalen op en we kijken in ogen en weten wat wordt gevoeld. 

5) We kunnen symptomen oppakken van je verkoudheid, net zoals mannen die last hebben van misselijkheid ’s ochtends als hun vrouwen zwanger zijn. Sympathiepijn, hetzij lichamelijk of emotioneel is iets dat we vaak meemaken. We zijn geneigd emoties te absorberen via de solar plexus, de zonnevlecht. Deze plek die ook wel derde chakra wordt genoemd, bevindt zich direct onder de ribbenkast, in de maagstreek. Hierdoor kunnen we soms spijsverteringsproblemen tegenkomen.
Het is daarom belangrijk dat we goed geaard zijn, dit kan helpen om ons emotionele centrum te herstellen. Op blote voeten is een uitstekende manier om te aarden. 

6) We zijn geneigd op te komen voor bijvoorbeeld de underdog, mensen zonder stemmen en zij die neergeslagen zijn door de matrix. We zijn erg mededogend en deze uitgestoten zielen hebben vaak meer liefde nodig. Mensen voelen ons liefdevol hart en vaak vertellen totale vreemdelingen ons hun hele levensverhaal of komen bij ons met hun problemen.

7) Als we niet leren hoe we goed onze grenzen kunnen afbakenen, kunnen we heel gemakkelijk moe worden van de emoties van anderen. Energievampiers komen op ons af zoals vliegen op stroop, dus moeten we extra waakzaam zijn om onszelf op bepaalde tijden te beschermen.

8) Helaas nemen gevoelige mensen of “empaths” vaak hun toevlucht tot alcohol of drugsmisbruik om een aantal van hun emoties te blokkeren en om zichzelf te beschermen tegen de pijn van anderen.  


9) We worden allemaal genezers. We bewegen ons op een natuurlijke manier naar de geneeskrachtige gebieden zoals accupuntcuur, reiki, Qi-Gong, yoga en massage enz.. We weten dat er een collectieve behoefte bestaat aan genezing en dus doen we ons best om die te bieden in de vorm die het beste bij ons past. We trekken onszelf ook terug van “traditionele” geneeswijzen om onszelf te genezen. We geven de voorkeur aan natuurlijke voeding, kruiden en een holistische geneeswijze als de manier om iedere kwaal te lijf te gaan. 

10) We zien mogelijkheden voordat anderen die zien. Ongeveer zoals toen de kerk tegen Copernicus zei dat hij het mis had toen hij beweerde dat de planeten om de zon draaien. Wij weten dingen die de grote massa weigert te geloven. Onze geesten zijn lichtjaren verder in ontwikkeling. 

11) Wij zijn creatief. Wij zingen, dansen, schilderen, vinden dingen uit of schrijven. We hebben onvoorstelbare fantasieën.

12) Wij hebben meer tijd alleen nodig dan de doorsnee mens.

13) We kunnen gemakkelijk verveeld raken, maar we zijn heel goed in het onszelf vermaken.

14) We hebben grote moeite met dingen doen die we niet willen of niet leuk vinden. We geloven echt dat het leven bedoeld als een uiting van vreugde. Waarom tijd verspillen met iets waar je een hekel aan hebt. Het is niet dat we lui zijn, we zijn kieskeurig. 

15) We zijn ermee geobsedeerd de waarheid aan het licht te willen brengen. Zoals kleine kinderen die zeggen, “Dat is niet eerlijk”, willen wij alles wat niet klopt rechtzetten en wij geloven dat alles wat daarvoor nodig is, opvoeding is. We doen ons best om datgene wat niet te verklaren is, uit te leggen en proberen antwoorden te vinden op de diepere vragen van het leven. 


16) We hebben moeite om de tijd goed in de gaten te houden. Onze fantasieën nemen ons vaak op sleeptouw, waardoor een dag als een minuut en een week als een dag kan voelen.  
17) We verafschuwen routine.

18) We hebben meestal een geweldige hekel aan autoriteit(en).  

19) We zijn meestal vriendelijk, maar als jij egoïstisch of onbeschoft bent, zullen wij niet veel tijd met jou doorbrengen. Ook willen we zo snel mogelijk weg zijn bij mensen die vol zijn van zichzelf. We “begrijpen” mensen niet die ongevoelig zijn voor gevoelens of meningen van anderen.

20) We kunnen vegetariër of vegan zijn omdat we een bepaalde energie voelen in het voedsel wat we eten, zoals dat van een dier dat wreed is geslacht. We willen geen negatieve energie eten.

21) We lopen met onze emoties te koop en vinden het moeilijk om te doen alsof alles goed is terwijl dat het niet is. We vermijden confrontaties. Maar, we zijn stilletjes bezig om de wereld te veranderen op een manier waar je nauwelijks iets van merkt.

Het bovenstaande zijn 21 kenmerken van een ontwakende ziel en een geheugensteuntje om niet te vergeten hoe belangrijk bewustzijn is in deze interessante tijden.

Attentie van Marcelius

Vakliteratuur