Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 13 oktober 2019

Teleurstelling en Jouw Brein - Waarom Het Pijn Doet / door: Staff Writer, 5 September 2019

Teleurstelling en Jouw Brein - Waarom Het Pijn Doet
door: Staff Writer, 5 September 2019

(Het Verkennen Van Jouw Brein) De pijn in je hersenen na een teleurstelling is echt. Onze hersenen verwerken ervaringen zoals gebeurtenissen die onze balans en ons welzijn ondermijnen. Zo ontstaat de pijn en neemt het niveau van neurotransmitters zoals serotonine of dopamine af.We hebben ons allemaal al eens afgevraagd waarom een teleurstelling zo'n pijn doet. Wees niet te verbaasd om te ontdekken dat teleurstelling het evenwicht van dat neuronale universum in jouw hersenen aanzienlijk verandert. Zozeer zelfs, dat neurologen zeggen dat de mechanismen van depressie ook processen en structuren delen met degenen die verantwoordelijk zijn voor teleurstelling.

Vanuit neurochemisch oogpunt is teleurstelling bijna hetzelfde als frustratie. We weten ook dat deze twee mogelijk de emotionele werkelijkheden zijn die we bijna dagelijks ervaren. Je voelt ze wanneer je computer plotseling bevriest, net wanneer je het het meest nodig hebt. Je bent bijvoorbeeld teleurgesteld als iemand die je graag ontmoet een afspraak afzegt.

Je raakt gefrustreerd als je auto weigert te starten en je geen antwoord krijgt op de vacature waar je naar solliciteerde. Je dagelijkse leven zit vol frustraties en teleurstellingen. Hoewel sommige onschuldig en andere ernstig zijn, hebben ze allemaal een impact op je. Net als die van betekenisvolle mensen die je op een bepaald moment in de steek laten.

Meer lezen >>>