Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 20 oktober 2019

Jezelf energetisch beschermen / 19 Oktober 219 / Door Ella Ster


Hoe kun je jezelf energetisch beschermen? Zeker voor aanvallen van wezens en krachten die we niet eens fysiek kunnen waarnemen, maar waarvan desalniettemin het effect van deze aanvallen krachtig in ons fysieke lijf kan doorwerken. Energetische bescherming wordt daarbij vooral gecreëerd door geestkracht en verbeeldingsvermogen.     

Hoe werkt het?
De hele afweer komt neer op je geestkracht en voorstellingsvermogen. Je moet vastberaden en overtuigd zijn dat het werkt. De basis van energiewerk is het besef dat alles in het universum uit energie bestaat. Het besef dat jij ook deze energie bent, deze energie bewust kunt gebruiken en dus kunt vertellen wat deze energie moet doen. Er is heel veel vrije beschikbare energie om ons heen die je kunt gebruiken.

Centreren
Als je gecentreerd bent kom je helemaal en volledig in jezelf. Je trekt alle delen die de neiging hebben om weg te drijven of bezig zijn, terug naar je kern. Het is het proces om jezelf binnenin jezelf te brengen en om daarmee het grensgebied te definiëren tussen wat bij jou hoort en dat wat buiten jezelf is, inclusief de bewustwording van de energie die niet bij jou hoort.

Je moet nooit energiewerk doen totdat je volledig gecentreerd bent, want anders ben je uit balans. Wanneer je helemaal gecentreerd bent zit je volledig in je eigen lichaam. Je gedachten zijn niet versnipperd en dwalen niet af. Je staat dan stevig als een rots en bent  in balans. Centreren is ook een uitstekende manier om emotionele kalmte te verkrijgen.

Gronden
Pas wanneer je gecentreerd bent, kun je jezelf gronden. Het belangrijkste is om je bewust te worden van hoe je op de grond staat, zit of ligt. Sommige mensen achten het niet nodig, of wenselijk, om zich te gronden. Ook onder de grond kan negatieve energie binnenkomen en daar wil je jezelf niet mee verbinden. Gronden is hoe dan ook wél een manier om je aan het wezen van moeder aarde te verbinden. Je kunt bijvoorbeeld boomwortels visualiseren die vanuit je voeten naar de kern van de aarde groeien. Het werkt als een soort handdruk met de aarde.