Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 23 augustus 2019

Ben jij hoogontwikkeld? De kernkenmerken / Door Angela

Introductie

Ik ben Angela Ruijer, bewustzijnscoach. Met mijn zelf samengestelde methode help ik hoogontwikkelde mensen om deze realiteit optimaal te ervaren en be-leven. Ik maak onder andere gebruik van de MIR Methode, EMDR, NLP, hypnose, visualisaties, mindfullness en energiewerk.  Uit ervaring weet ik hoe het is om je 'anders' te voelen, om niet begrepen te worden en hoe lastig het kan zijn om 'mens' te zijn in deze realiteit terwijl je weet, voelt en ziet dat het veel mooier en liefdevoller kan zijn. Ik hoop dat mijn artikelen jullie gaan inspireren, uitdagen om je ruimte in te nemen en bijdragen aan bewustwording.


Ben jij hoogontwikkeld? De kernkenmerken
Door Angela

Hooggevoelig, hoogbegaafd, hoogbewust... heldervoelend, helderwetend, helderziend... oude ziel, lichtwerker, nieuwetijdskind... ontwaakt, spiritueel, 5D... alles is energie, alles is liefde, alles is één.

Per bovenstaand label of omschrijving herken je je in veel van de kenmerken, maar niet per sé in allemaal. Daarbij dekt 1 label niet genoeg de lading van wie je voelt dat je bent, je voelt je veel ruimer én genuanceerder dan dat. Je bent niet in een hokje te passen en daar hou je ook helemaal niet van, je weet dat er nog zoveel meer mogelijk is!

De kernkenmerken van hoogontwikkeld zijn, zijn:

1 Je ziet iedereen als gelijkwaardig

Je kent geen hiërarchie. Je plaatst niemand boven je of onder je. Of het nou de vuilnisman of de koning is, je ziet in ieder mens de waarde van zijn/haar bestaan in deze wereld, net zoals je de waarde van je eigen bestaan ziet. Je 'ziet' de ziel van de ander en oordeelt niet.
Je kiest bewust welk gedrag van anderen je wel of niet toelaat in je leven. Je kunt er niet tegen om een ander tot iets te dwingen of wanneer jij iets van een ander 'moet'.  Je bent allergisch voor het uitoefenen van macht en begrijpt totaal niet waarom iemand dat zou willen.

2 Je bent als een kameleon

Je bent een ster in aanpassen aan je omgeving. Je observeert, internaliseert en draait mee in elke denkbare situatie. Men hoeft jou maar 1 keer iets voor te doen of uit te leggen en je weet wat je moet doen. Je voelt wat er van je verwacht wordt en handelt daarnaar, vaak al voordat het wordt gevraagd.  Je begrijpt (of vraagt ernaar) waar de overtuigingen en patronen van anderen vandaan komen en kunt je hier snel op aanpassen, met het risico dat je ze je eigen maakt terwijl ze niet waar zijn voor jou.

3 Je bent je bewust van de oneindigheid van je wezen/ziel

Je bent hier nu in je lichaam, maar je ervaart jezelf als meer dan alleen je lichaam. Je voelt dat dit leven in dit lichaam tijdelijk is, maar weet ook diep van binnen dat je wezen onderdeel is van het geheel, dat je aan het ervaren bent hoe het is om nu hier op aarde te zijn. Dat niets goed of fout is, het zijn allemaal ervaringen.
Misschien ben je op de hoogte van 'vorige' levens, misschien ervaar je multidimensionaliteit, in ieder geval voel je aan alles dat er méér is dan alleen dit lijf, leven en deze realiteit. Je bent meestal in een hogere energetische trilling dan de mensen om je heen (die zijn niet zo bewust).

4 Je bent geïnteresseerd in spiritualiteit en zoekt daarin je eigen waarheid

Je hebt jezelf spiritueel ontwikkeld door je te laten leiden door je intuïtie. Boeken en artikelen gelezen, internet afgestruind, cursussen en workshops gevolgd over wat je op dat moment het meest aantrok.  Hierdoor kun je goed onderscheiden wat voor jou werkt en wat bij jou past. Bij alles wat je hoort of leest voel je wat waar is voor jou, die stukken neem je mee. Je pint je nergens op vast en weet dat ieder zijn/haar eigen waarheid heeft.
Je laat je niet meeslepen door jouw spiritualiteit (hoewel, misschien tijdelijk 😉 ) en bent goed geaard. Je kunt je spirituele wijsheid verweven met je huidige realiteit. (ps. Ik noem dat spirituaarditeit, kom ik in een ander artikel op terug)

Wat kun je ermee?

Ik heb het beestje maar een naam gegeven en Hoogontwikkeld genoemd, om een soort overkoepelende term te hebben. Ik geloof niet zo in labels en al helemaal niet in het erop vastpinnen. Volgens de berichten zijn we qua trilling in 5D beland en ligt de toekomst helemaal open.

Als je hoogontwikkeld bent, heb je in dit leven al heel wat voor je kiezen gekregen. Je hebt de keuze gemaakt om door te blijven ontwikkelen, omdat je voelt dat er zoveel meer in je zit. Je weet dat elke keuze creëert, dat je verantwoordelijk bent voor je eigen creaties en dat je realiteit jou spiegelt. Je kunt goed relativeren, associëren en bent heel bewust, je hebt een hoge energetische trilling.
Wat ik zelf heb ervaren is dat ik het lastig vind om 'mens' te zijn. Ik voelde me gevangen in mijn lijf, in het harnas van betekenissen die ik op mezelf heb geplakt. En die ik op me heb laten plakken.
Als je oneindig wezen bent, ken je dan angst? Is een oneindig wezen onzeker?
We hechten te veel waarde aan de labels en betekenissen die we hebben aangeleerd. Aan 'hoe het heurt' en aan het systeem. Als je hoogontwikkeld bent, voel je weerstand wanneer je ziet wat er allemaal gaande is in de wereld. Door te erkennen dat je hoogontwikkeld bent, hier bewust mee te werken en dit te verweven in je levenservaring, draag je bij aan het mooier maken van de wereld.

Herken je je in de kenmerken? Ik nodig je uit om te reageren op dit artikel, dit kan via www.actuscoaching.nl of zoek op Facebook naar Actus Coaching.

Zorg goed voor jezelf,

Liefs, Angela