Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 20 juli 2019

OVER LEVEN EN DOOD /18 juli 2019 eliaslimusemmanuel


OVER LEVEN EN DOOD

Laten we vooropstellen dat de dood niet bestaat omdat wij na het overlijden er nog altijd zijn, zij het in een andere omgeving en in een ander lichaam.


Het woord ‘over-lijden’ verwijst al naar een ander bestaan, waarin het lijden, de loutering door het beleven van de dualiteit over, voorbij en achtergelaten wordt.

Toch hebben nog veel mensen grote angst voor de dood en klampen zich vaak nog vast aan het leven op aarde, waardoor het lijden onnodig wordt verlengd. Van de Lichtwezens hoorde ik al vele jaren geleden dat geboren worden een groter trauma met zich meebrengt, dan het stervensproces.


Over dood en leven beslist onze ziel, dus wijzelf vanuit ons hoger zielenbewustzijn. Zelfs als een ziel aanvankelijk ertoe neigt om uit een lichaam te vertrekken, dan kan het zijn dat ze uiteindelijk toch besluit om te blijven om het verblijf in het fysieke lichaam langer mogelijk te maken. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld heeft de zieke het ziekzijn als ervaring niet meer zo hard nodig, omdat de nog nodige lessen op een andere manier of op een ander moment kunnen worden geleerd. Een andere mogelijkheid is dat het bidden voor de zieke als onderdeel van een healingtherapie met succes wordt bekroond.