Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 19 juli 2019

Heb Je Dit Oude, Kankerbestrijdende Medicijn In Je Tuin Groeien? ............ / door: Isabelle Z., 27 Juni 2019


Heb Je Dit Oude, Kankerbestrijdende Medicijn In Je Tuin Groeien? Over Het Algemeen Beschouwd Als Een Onkruid, De Meeste Mensen Proberen Het Uit Te Roeien.
door: Isabelle Z., 27 Juni 2019


Deze bloeiende plant, die mogelijk afkomstig is uit Eurazië, dankt zijn naam aan de Franse "dent de lion", wat betekent dat het een leeuwentand is, vanwege de gekartelde, tandachtige bladeren. Paardebloemen, bekend om hun hoge vitamine A-gehalte, worden al lang gebruikt om op natuurlijke wijze urineweginfecties te voorkomen, omdat ze de groei van microben in het urinewegstelsel kunnen belemmeren.

De plant staat bekend om zijn leverondersteuning en zijn thee wordt vaak gebruikt voor ontgifting. Het is echter de wortel van de plant die de laatste tijd de meeste aandacht krijgt, omdat is aangetoond dat het extract van de plant een anti-kanker effect heeft. Tot nu toe heeft het kankercellen gedood voor kanker zoals melanoom, alvleesklierkanker, leukemie en darmkanker bij dieren in het proeflaboratorium. Een fase 1 klinische studie bij de mens is al aan de gang om het gebruik ervan te onderzoeken bij bloedkankers in het eind stadium, zoals lymfeklierkanker en leukemie.

In een studie van de Universiteit van Windsor in Ontario, werd aangetoond dat het extract van paardenbloemwortel de menselijke melanoomcellen ertoe aanzet om zichzelf binnen 48 uur te doden, waarbij de nabijgelegen gezonde cellen met rust werden gelaten. Ondertussen vond een studie die in het Internationale Dagboek van Oncologie wordt gepubliceerd dat  paardenbloemthee prostaat en borstkankercellen kon verminderen.

Meer lezen >>>