Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 12 juli 2019

De geheime ontmoeting die rapmuziek veranderde in agressieve, maar invloedrijke, rotmuziek 11/07/2019 / admin-KC

 De geheime ontmoeting die rapmuziek veranderde in agressieve, maar invloedrijke, rotmuziek

11/07/2019 / admin-KC

“Hallo,

Na meer dan 20 jaar heb ik besloten om de wereld eindelijk te vertellen wat ik meemaakte in 1991. Het is iets waarvan ik geloof dat het één van de grootste keerpunten was in de populaire muziek en uiteindelijk in de samenleving.

Ik heb lang geworsteld met het afwegen van de voors en tegens om dit verhaal openbaar te maken, omdat ik aarzelde om de personen die die dag aanwezig waren, erin te betrekken. Uiteindelijk heb ik gewoon besloten om alle namen en alle details weg te laten die mijn persoonlijk welzijn en dat van degenen die net als ik werden meegesleurd in iets waar ze nog niet aan toe waren, zouden kunnen bedreigen.”

Beleidsbepaler

“Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 was ik wat je een “beleidsbepaler” zou kunnen noemen voor een succesvol bedrijf in de Amerikaanse muziekindustrie. Ik kwam begin jaren ’80 uit Europa en maakte snel naam in het bedrijf. De industrie was toen anders. Omdat technologie en media nog niet zo toegankelijk waren voor mensen zoals nu, had de industrie meer controle over het publiek en konden ze het publiek eigenlijk iedere kant op sturen die ze maar wilden.

Misschien is dat de verklaring waarom ik begin 1991 werd uitgenodigd voor een besloten vergadering met een kleine groep insiders om de nieuwe richting van rapmuziek te bespreken. Ik had geen idee dat we zouden worden gevraagd om deel te nemen aan één van de meest onethische en destructieve deals die ik ooit gezien heb.

De bijeenkomst vond plaats in een privéwoning aan de rand van Los Angeles. Ik herinner me dat er zo’n 25 tot 30 mensen waren, de meesten van hen waren wel bekende gezichten voor mij. Terwijl we wat met elkaar zaten te kletsen werden er grappen gemaakt over het thema van de bijeenkomst, omdat velen van ons niet veel om rapmuziek gaven. We snapten eigenlijk niet waarom we uitgenodigd waren voor een privébijeenkomst om over de toekomst daarvan te praten.”


Onbekende gezichten

 

“Onder de aanwezigen bevond zich een kleine groep onbekende gezichten, die heel de tijd bij elkaar bleven en geen enkele poging deden om zich buiten hun kring te begeven. Op basis van hun gedrag en formele uiterlijk leken ze niet uit onze branche te zijn.
Ons geklets werd ineens onderbroken toen ons werd gevraagd een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen die ons zou beletten om in het openbaar te spreken over de informatie die tijdens de vergadering zou werd gepresenteerd