Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 14 juli 2019

Dagtekst van Zondag 14 juli 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 14 juli 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov


"Velen zeggen dat ze de zin van het leven vinden in de liefde, anderen in de macht, of in de studie, of in het plezier. Het is mogelijk. Maar in werkelijkheid kan de mens de zin van het leven pas echt vinden in het werk, een werk dat gericht is op een goddelijk doel. Dat werk maakt hem tot een heilzame factor voor de mensheid, in die mate zelfs dat tijdens zijn slaap de lichtende geesten die over onze planeet waken hem uitnodigen om deel te nemen aan hun beraad. Dit is wat de wetenschap der Ingewijdingen leert: zij onthult ons de mysteries van de mens, wat zijn geest is, wat zijn ziel is en hoe ver zijn activiteiten en vermogens reiken.


Wanneer je dit zal begrepen hebben, zal je weten dat het enige waarop je kunt rekenen, het werk is dat je besluit te ondernemen voor je vervolmaking en het welzijn van de hele wereld. Op de dag dat je dit werk echt op de eerste plaats zal kunnen zetten, zal je geen woorden vinden om te vertellen wat je voelt, want het is bij dit werk dat het echte leven in jou begint op te borrelen."


Omraam Mikhaël Aïvanhov