Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 15 juli 2019

Dagtekst van Maandag 15 juli 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 15 juli 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Het feit dat steeds meer mensen, vooral jongeren, hun toevlucht nemen tot drugs, is een waarschuwing. Het is de menselijke ziel die probeert haar behoeften te doen begrijpen: ze is aan het verstikken en daarom gebruikt ze drugs om zich te bevrijden. Het was blijkbaar nodig om van die "opium", die de religie is, af te komen? Wel, nu heb je marihuana, heroïne, cocaïne enzovoort ... Is dat een verbetering?


De ziel heeft nood aan oneindige ruimte. En wanneer ze zich beperkt en verstikt voelt, probeert ze met alle mogelijke middelen te ontsnappen. Alcohol en drugs zijn een van die middelen omdat ze het vermogen hebben om de ziel uit het fysieke lichaam te drijven en om haar, althans voor een moment, de illusie van vrijheid en ruimte te geven. Maar het blijft een illusie, want drugs zijn nog steeds slechts een materiële substantie die aan het lichaam wordt gegeven. Terwijl de behoefte aan ontsnapping van de ziel komt, niet van het lichaam. De drugs zijn een aanwijzing dat de ziel vraagt om in de oneindige ruimte te kunnen reizen, maar het zijn niet de drugs die deze vraag kunnen beantwoorden. Niet alleen kunnen ze het antwoord niet zijn, maar ze verwoesten bovendien het lichaam."


Omraam Mikhaël Aïvanhov