Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 4 juli 2019

Dagtekst van Donderdag 4 juli 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 4 juli 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Als we even stilstaan bij de structuur en de werking van ons fysieke lichaam ontdekken we met welk vernuft, met welke wijsheid de kosmische Intelligentie het zo heeft geconstrueerd dat we het tot woordvoerder van de geest kunnen maken. Want er is niet aan de ene kant onze geest en aan de andere kant ons fysieke lichaam. De eerste opdracht van onze geest is aan ons lichaam te werken en er vervolgens op de ganse aarde mee te werken, want de aarde is in zekere zin een verlengstuk van ons lichaam.

De meeste mensen lijken geen idee te hebben van wat ze op aarde komen doen. Toch weten ze het diep vanbinnen wel; ze weten dat ze op aarde zijn gekomen om scheppers te worden, dankzij de kracht van hun geest. De kosmische Intelligentie heeft dit programma in hen ingeschreven. Belemmerd door de traagheid van de materie, vergeten ze het echter en verlaten ze dit leven nadat ze meer vernietigd hebben dan opgebouwd. Om te beginnen hun eigen lichaam, dat ze door hun nalatigheid en mateloosheid niet in goede gezondheid hebben kunnen houden."

Omraam Mikhaël Aïvanhov