Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 24 juni 2019

Dagtekst van Maandag 24 juni 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 24 juni 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Om hun ongeloof te rechtvaardigen, zeggen sommige mensen dat ze alleen in God zullen geloven als ze Hem zullen zien. Maar de stakkers zullen nooit iets zien. Want niemand heeft ooit God gezien. We kunnen zijn aanwezigheid voelen, we kunnen zelfs zijn manifestaties zien: bliksems, lichtschijnsels, maar we kunnen de auteur van deze verschijnselen niet zien, omdat het voor onze fysieke ogen onmogelijk is om God te zien, zo eenvoudig is dat.

Om een voorwerp of een wezen te zien, moet het een vorm, afmetingen en grenzen hebben, moet het zich ergens in de ruimte en in de tijd bevinden; maar God ontsnapt aan ruimte en tijd. We kunnen bijgevolg alleen weerspiegelingen, manifestaties van Hem waarnemen, overal verspreid tussen de stenen, de planten, de dieren en vooral onder de mensen: in hun verheven gedachten, hun edelmoedige gevoelens, hun gebaren van vriendelijkheid of moed, in hun kunstwerken. En hoe meer we onszelf zuiveren, hoe meer we de sporen van God zullen ontdekken, het leven, de geur, de muziek van God. Wanneer we de zon aanschouwen, kunnen we zeggen: ik heb God gezien in dat licht, ik heb God gevoeld in die warmte, en nu ben ik levendiger."

Omraam Mikhaël Aïvanhov