Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 20 juni 2019

Dagtekst van Donderdag 20 juni 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 20 juni 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"We horen mensen altijd klagen dat hen iets ontbreekt. Wanneer zullen ze zich bewust worden van alles wat ze hebben ontvangen van God, hun Schepper? En ze beelden zich in dat ze hun ondankbaarheid kunnen rechtvaardigen door te zeggen dat ze niet in God geloven. Als zij niet in God geloven, laat ze dan denken aan alles wat ze aan de natuur te danken hebben: niet alleen de elementen waarmee hun lichaam is gevormd, maar ook alles wat hen in staat stelt om te blijven leven: lucht, water, voedsel, het licht en de warmte van de zon ...

Mensen zijn vaak trots op hun kundigheid en vindingrijkheid, en terecht, maar waar hebben ze de materialen vandaan waarmee ze hun instrumenten, apparaten en zelfs kunstwerken maken? Van de natuur. En kijk, ze zijn niet alleen niet dankbaar, maar ze vervuilen ook de natuur en verspillen haar rijkdom. Zo overtreden ze de wetten van de kosmische orde waarvan het symbool de balans is. Voor alles wat we ontvangen, moeten we iets teruggeven, op zijn minst dankbaarheid en respect. Dit is het evenwicht van de kosmische balans."

Omraam Mikhaël Aïvanhov
http://www.prosveta.com/