Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 12 juni 2019

Boeren blijven stil op de veiling zodat jonge man zijn familieboerderij kan terugkopen. / June 10, 2019 By Steve Beckow

Boeren blijven stil op de veiling zodat jonge man zijn familieboerderij kan terugkopen.
June 10, 2019 By 

Dank aan Robin.

Sophie Michael, News360, Zuid-Afrika, 26 april 2019 – https://tinyurl.com/yy2gwjt6

De 80 hectare grond van David's familie [in Nebraska, VS] werd verkocht aan een ver familielid en het bezit van de familie was verdwenen. Wat ze tientallen jaren hadden besteed aan opbouwen, verdween in een halve-seconde bankinteractie.

Gedurende zijn hele leven droomde David ervan om op de een of andere manier het land van de familie terug te krijgen en hun bedrijf opnieuw op te bouwen.

Verscheidene jaren na het verlies van het gezinsland, verscheen het plotseling op een veiling. David en zijn vader besloten dat ze hun best zouden doen om alle bescheiden middelen te verzamelen die ze nodig hadden om het terug te krijgen, meldt goodnewsnetwork.com.

Ze brachten vele dagen en slapeloze nachten door met proberen alle mogelijke manieren te vinden om de buitengewone troeven te verwerven om hun land terug te winnen. Toen de dag van de veiling eindelijk kwam, zonk hen het hart in de schoenen: er waren bijna 200 boeren aanwezig. David en zijn vader voelden dat hun kansen om hun gezinsland in bezit te nemen niet groot waren.

Maar ze hebben hun best gedaan. Toen de veilingmeester hun land aankondigde, plaatsten ze onmiddellijk hun bod - en hielden hun adem in.

Het eerste bod was het hunne en David en zijn vader wachtten angstig af om te zien wie er als volgende zou bieden. Maar plotseling werd het stil in de verkoopzaal.

David begreep niet wat er gebeurde en zelfs de veilingmeester was stomverbaasd. Hij deed verdere pogingen om een nieuw bod te vragen, maar kreeg alleen stilte. Verbijsterd hield hij een pauze.

Ze kwamen opnieuw bijeen - driemaal - en elke keer plaatste geen enkele boer een bod.

De veilingmeester had uiteindelijk geen keus en met de slag van de hamer hadden David en zijn familie hun land terug.

Het voelde als een wonder. Een wonder van 200 boeren uit Nebraska, VS - ze wisten allemaal wat het juiste was om te doen.

David kon eindelijk een gelukkig hoofdstuk schrijven in zijn familiegeschiedenisboek.

"Ik heb twee diep nederig makende dagen in mijn leven gehad. De eerste was de dag dat mijn zoon werd geboren. De tweede was die onvergetelijke dag in het Veilinghuis, "zei hij.


Vertaald door Agnes