Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 12 mei 2019

Het aanvoelen van wat goddelijke timing is voor jou /11 mei 2019/ Fran Tielemans

Het aanvoelen van wat goddelijke timing is voor jou
11 mei 2019/ Fran Tielemans

De intense energie van afgelopen week heeft gemaakt dat veel mensen snel geïrriteerd raakten, zich opgefokt voelden, hun gewone stabiliteit totaal kwijt waren of een fysieke dip hadden. Dit is dan ook een jaar waarin je kracht, geduld en doorzettingsvermogen echt nodig zijn om 'het werk af te maken'. Om niet te snel op punt Z te willen zijn, terwijl je nog op punt X staat en er op punt Y nog wat mag geleerd worden. Het aanvoelen van wat goddelijke timing is voor jou vraagt veel oefening, en kan pas gebeuren wanneer je regelmatige rust en innerlijke stilte in je dagelijkse ritme hebt ingebouwd.

Maar ook wanneer je bereid bent om je egoverlangens, die liefst alles Snel en NU willen gerealiseerd zien, te onderscheiden van het je bewust zijn van jouw hoger plan, van jouw langetermijnsweg. Dat hogere bewustzijn wéét dat de weg, minder dan het doel, het allerbelangrijkste is: het leren, het inzien, het steeds verder aanpassen van je denken en voelen en lichaam, zodat je steeds meer jouw Hoogste Versie neerzet - en hier hoort altijd bij het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, van prioriteit en afleiding op je weg. En die zie je steeds helderder wanneer je ego steeds helderder wordt, wanneer je de illusie ziet onder egoverlangens - en je beseft dat je vanuit je Hoogste Zelf altijd gaat voor het hoogste - overvloed, liefde, vriendschap, delen, dienstbaarheid, vreugde, innerlijke rust. En vanuit dat weten weet je dat je in het hier en nu geduld mag hebben, en het nu kan aanvaarden én naar waarde schatten.

Fran Tielemans