Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 23 mei 2019

Een zonnige ochtend. / Door Maarten Horst


Een zonnige ochtend.
Door Maarten Horst

Ons prachtige vaderland wordt langzaam wakker uit een diepe slaap.

Op de ochtend van de Europese verkiezingen haast een jong, gedisciplineerd meisje zich naar school in het Zeeuwse Goes. Ze doet immers zo haar best om te voldoen aan alles van wat er haar gevraagd wordt. Ook zij wilt later iets bereiken in de maatschappij.

Ergens tussen de Waal en de Maas loopt een stokoude wandelaar te genieten van de weidevogels en denkt met blijdschap aan zijn kleindochter die hij verzorgt.

In het drukke Utrecht fietsen studenten tussen de juppen en de andere mensen die er financieel zeer slecht voor staan. De laatste groep is in de meerderheid. Niet alleen in Utrecht maar van Dronrijp tot Avezaath.

Mensen proberen er steeds het beste van te maken. We willen graag het beste voor ons land. Soms moet een oudere dame tegen de regen in fietsen terwijl haar brilglazen beslagen zijn. Om haar kleine broertje te komen helpen omdat hij Epilepsie heeft. Elke dag brengt ze zijn medicijnen en voedt ze hem. Ze kookt elke dag vers.

Wij kunnen trots zijn op elkaar als strijdende landgenoten, geteisterd door hebzuchtige gedrochten die Groningen alweer op zijn grondvesten deed schudden. Er is weer genoeg stof opgewaaid dus als U naar de stembus gaat besef dan goed wat er op het spel staat. De tijd is aangebroken van grote veranderingen...

Sincerely,  Maarten Horst