Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 18 mei 2019

Dagtekst van Zaterdag 18 Mei 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 18 Mei 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"De hoogmoedige beeldt zich in dat hij groot is en ziet zichzelf altijd boven de anderen uitrijzen. Maar in werkelijkheid is het niet hijzelf die groeit, maar een tumor die zich in hem ontwikkelt. Opzwellen is niet hetzelfde als groeien. De echte groei geeft aan een mens een uitstraling en schittering, vibraties die weldadig zijn voor iedereen, en alleen de nederigheid maakt deze groei mogelijk.

Een van de grote geheimen van het leven is dan ook te vinden in die deugd die zo zelden wordt begrepen en gewaardeerd: de nederigheid, het besef dat er een hogere wereld bestaat en de wil om in harmonie te komen met de entiteiten die deze wereld bevolken: de engelen, de aartsengelen ... tot aan God. Daarom kunnen we zeggen dat nederigheid een vorm van intelligentie is. Terwijl hij zijn blik naar boven richt, ontdekt een nederig persoon de oneindigheid van de hemel en voelt hij zich erdoor aangetrokken en opgenomen. Hij heeft alleen de richting van zijn blik veranderd en hij gaat de onmetelijkheid binnen."

Omraam Mikhaël Aïvanhov