Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 17 mei 2019

Dagtekst van Vrijdag 17 Mei 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 17 Mei 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Mensen streven naar macht, rijkdom, kennis, liefde ... Maar het is vooral het leven waar ze zouden moeten naar zoeken. Je zal zeggen dat je niet hoeft te zoeken naar het leven omdat je het al hebt: je moet zoeken naar wat je niet hebt. Je bent in leven, dat is waar, maar het leven is niet hetzelfde bij alle mensen, het kent gradaties.


Van het mineralenrijk tot aan God, via de planten, de dieren, de mensen en de engelenhiërarchieën, alles wat bestaat leeft. Maar in leven zijn volstaat niet, je moet je afvragen wat voor kwaliteit dat leven bezit. Afgaand op zijn fysiek voorkomen leidt ieder menselijk wezen uiteraard het leven van een mens. Maar innerlijk kan zijn leven alle soorten vormen aannemen, dat van stenen, planten of dieren, net zoals dat van engelen of aartsengelen. Het is dit engelenleven dat hij moet trachten in zich te laten stromen, een stroom die zuiver en helder uit de oorspronkelijke Bron opwelt."


Omraam Mikhaël Aïvanhov