Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 mei 2019

Dagtekst van Maandag 20 Mei 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 20 Mei 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"De materie houdt niet op zich te verzetten tegen de geest in ons. Zelfs wanneer we na veel inspanningen erin slagen om haar te beheersen, houdt deze overwinning niet lang stand, elke keer moeten we opnieuw beginnen. En als ik hier over materie spreek, gaat het niet alleen over fysieke materie, maar ook over onze psychische materie, want ook zij biedt weerstand tegen ons. Voor even slagen we erin om haar te doen gehoorzamen, om haar in harmonie met de wereld van het licht te doen trillen; het volgende moment keert ze terug naar haar aangeboren traagheid en moeten we weer aan het werk gaan: mediteren, bidden, oefenen. Natuurlijk slagen we er langzaam in om haar te beheersen, maar om deze beheersing niet te verliezen, moeten we onvermoeibaar doorgaan met oefenen.

Zelfs als een virtuoze muzikant uitzonderlijke gaven heeft kunnen ontwikkelen, moet hij, ongeacht het niveau dat hij bereikt heeft, elke dag meerdere uren werken om de beheersing van zijn instrument te behouden en zo de meeste subtiele roerselen van zijn ziel te kunnen uitdrukken. Hetzelfde geldt voor het spirituele leven: elke dag moeten we ernaar streven onze psychische materie te onderwerpen aan de macht van de geest."

Omraam Mikhaël Aïvanhov
http://www.prosveta.com/