Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 21 april 2019

Dagtekst van Zondag 21 April 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 21 April 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"In de lente wordt de hele natuur opnieuw geboren. Maar de wederopstanding is ook een ononderbroken proces dat plaatsvindt in de ziel van degene die bewust een verlicht werk aan zichzelf onderneemt dat gericht is op een goddelijk doel. En zulk proces begint noodzakelijkerwijs in het hoofd. Dit betekent dat indien we een zeer verheven idee in het middelpunt van ons leven plaatsen en er sterk aan vasthouden, deze idee etherische deeltjes uit de subtiele gebieden zal aantrekken die ermee overeenstemmen, roestvrij als goud en transparant als kristal.

Het voornaamste is om te beginnen met een idee. Maar het kan ook een beeld zijn dat deze idee concretiseert, zoals het beeld van de zon. Als je het beeld van de zon die licht, warmte en leven is, in jou plaatst, ben je al op weg naar de wederopstanding. Hou dat beeld stevig vast, voed het, hou ervan en het zal zijn werk doen. De wederopstanding, dat is de zon die tot uitdrukking begint te komen in de mens, de ware zon die in hem een kwintessens van haar eigen natuur brengt, een desem, een kiem."


Omraam Mikhaël Aïvanhov