Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 15 april 2019

Dagtekst van Maandag 15 April 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 15 April 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Mensen hebben het niet bepaald nodig dat een godsdienst of een spiritueel onderricht hen geloofsartikelen oplegt. Ze hebben vooral methodes nodig die hen het levende merkteken doen ontdekken dat God in hen heeft gegrift. Gelukkig dragen ze allemaal dat merkteken! Het is dit merkteken dat hen in staat stelt om, wanneer ze er werkelijk naar zoeken, in hun hart, in hun ziel, te ontdekken wat de godsdienst hun niet altijd vertelt. Waarom? Omdat al te veel van degenen die de godsdiensten vertegenwoordigen, meer bezig zijn met het bestendigen van hun macht dan met het verlichten van de gelovigen, zelfs als ze beweren dat ze hen naar het pad van de verlossing leiden.


Hoe te begrijpen wat dit merkteken van God is? Aangezien Hij ons heeft geschapen, heeft Hij zijn zegel op ons gedrukt, heeft Hij ons doordrongen van zijn kwintessens, heeft Hij in ons fluïde sporen achtergelaten, naast een heel netwerk van strengen die ons met Hem verbinden en waardoor wij zijn aanwezigheid zullen ontdekken, indien we ons inspannen Hem te zoeken."


Omraam Mikhaël Aïvanhov