Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 24 maart 2019

Dagtekst van Zondag 24 Maart 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 24 Maart 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Er is een woord dat de Schepper verenigt met de schepping, een woord dat ook alle schepselen met elkaar verenigt, het woord 'leven'. Het leven is die kwintessens die God in het begin aan Zichzelf heeft onttrokken om het universum en de schepselen die het bevolken, te creëren.

De schepselen en dit universum bestaan uit het leven van God. Wanneer sommigen beweren dat ze, om te geloven in een Schepper, wachten op een bewijs van zijn bestaan, vraagt men zich toch af hoe ze in die mate tot verblinding en bewustzijnsvernauwing zijn gekomen. Het leven dat ze ervaren, dat ze in zichzelf en om zich heen voelen, waar denken ze dat het vandaan komt? Als ze zouden aanvaarden om te mediteren over het leven, over de oneindigheid van de uitingen ervan, zullen ze geen bewijs van het bestaan van God meer nodig hebben. Al naargelang ze het mysterie van het leven zullen ontrafelen, zullen ze het mysterie van de Godheid doorgronden, want het leven is ook een mysterie dat niemand werkelijk kan uitleggen."

Omraam Mikhaël Aïvanhov