Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 28 maart 2019

Dagtekst van Donderdag 28 Maart 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 28 Maart 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Hoe kan je de mensen leren om hun gedachten en hun verlangens te beheersen, zodat ze de natuur en de etherische gebieden niet langer vervuilen? Ze zijn niet waakzaam genoeg om de vervuiling op fysiek gebied, waar ze niet kunnen naast kijken, te vermijden, en ze zien nog minder de vervuiling op psychisch vlak. Ze blijven dan ook slechte gedachten en slechte gevoelens koesteren, die vervolgens doordringen tot bij de mensen met wie ze omgaan. Misschien zijn die mensen zich niet genoeg bewust van de schadelijke aard van de elementen die bij hen binnendringen, maar ook dan worden zij door deze elementen beïnvloed. En degenen die hen deze elementen hebben toegestuurd, zullen op een dag gesanctioneerd worden, want alles wordt geregistreerd.

We moeten altijd proberen in harmonie te leven met dat grote universele lichaam waarin we “gehuisvest en gevoed” worden, en ernaar streven om de ruimte te vullen met zuivere, lichtende en weldadige gedachten. Aangezien ze niet op dezelfde plaats blijven, zullen deze zuiverende golven een zegen zijn voor de hele mensheid."

Omraam Mikhaël Aïvanhov