Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 26 maart 2019

Dagtekst van Dinsdag 26 Maart 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 26 Maart 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov


"Mensen hebben de gewoonte om kwaad met kwaad te vergelden en haat met haat, maar deze oude opvatting heeft nooit goede resultaten gegeven. Hoe vaak is het er, toen je probeerde je te ontdoen van een vijand, niet op uitgedraaid dat je er eigenlijk mee verbonden raakte! Want als je iemand haat, is het precies alsof je van hem zou houden. We beelden ons in dat haat banden verbreekt ... Integendeel, ze schept banden die even sterk en taai zijn als de liefde. Alleen zijn deze banden uiteraard anders: de liefde brengt bepaalde dingen voort, en de haat brengt er andere teweeg, maar net zo zeker en sterk als de liefde.

Het is door het goede dat we ons verzetten tegen het kwade, het is door de liefde dat we ons verzetten tegen de haat. En uiteindelijk wordt het kwaad altijd verslagen, want God heeft het kwaad de onsterfelijkheid geweigerd. Elk woord, elke daad van haat kan worden vergeleken met een steen die in de lucht wordt gegooid: naarmate de tijd verstrijkt, heeft die steeds minder kracht om hoger te geraken. Daarentegen kan een goed woord, een vriendelijk gebaar, worden vergeleken met een steen die van een toren wordt gegooid: gaandeweg groeit zijn snelheid en zijn kracht. Dit is het geheim van het goede: zelfs al is het zwak in het begin, aan het einde is het oppermachtig en triomfeert het."


Omraam Mikhaël Aïvanhov