Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 10 februari 2019

Dagtekst van Zondag 10 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 10 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"In een van zijn gedaanten heeft God het gezicht van Moeder Natuur, die aan haar kinderen grenzen oplegt, die ze niet mogen overschrijden. Als ze dat wel doen, zegt men dat God hen straft; maar nee, het zijn zijzelf die de omheining hebben verlaten, waarbinnen ze veilig en beschermd waren, en door weg te gaan hebben ze zichzelf in moeilijke situaties gebracht. 

Mensen moeten stoppen met te redeneren dat de daden die zij stellen buiten hen staan, en dat ze zich ervan kunnen losmaken nadat ze gepleegd zijn. Nee, of ze nu goed of slecht handelen, ook al ontsnappen ze aan de menselijke justitie, hun fouten laten sporen in hen achter, en deze sporen zijn onuitwisbaar. Dus, als ze de goddelijke goedheid en liefde willen voelen, hebben ze maar één ding te doen: geen fouten maken, en als het toch gebeurt, moeten ze zich ervan bewust zijn en zich inspannen om die fouten te herstellen."


Omraam Mikhaël Aïvanhov