Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 9 februari 2019

Dagtekst van Zaterdag 9 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 9 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Hoeveel mensen brengen hun tijd door met anderen te bekritiseren en dat geeft hen voldoening en trots: ze voelen zich toch zo superieur! In feite is dit echter een zwakheid waarop ze niet trots hoeven te zijn. Elk negatief woord is als een materiële steun die wordt verleend aan de kwaadaardige geesten, die het gebruiken voor de uitvoering van hun snode plannen. Je zal zeggen dat we niet altijd de bedoeling hebben om schade aan te richten als we over iemand kwaadspreken. Dat is mogelijk, maar we hebben aan de kwaadaardige entiteiten wel de middelen gegeven om schade toe te brengen.

Vermijd dus het bekritiseren, vooral als je niet helemaal zeker bent van de feiten waarover je spreekt. En zelfs als je om bepaalde redenen verplicht bent om te spreken over het gedrag van iemand die slecht heeft gehandeld, probeer om pedagogische redenen te eindigen met tenminste één van zijn kwaliteiten te vermelden. Het benadrukken van de gebreken of het slechte gedrag van mensen heeft nog nooit bijgedragen aan hun verbetering. Met kritiek voegen we vaak nog meer kwaad toe aan het kwaad."


Omraam Mikhaël Aïvanhov