Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 2 februari 2019

Dagtekst van Zaterdag 2 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 2 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Mensen hebben van nature de neiging om klassementen te maken: of het nu gaat om intelligentie, talent, kracht, vaardigheid, schoonheid, rijkdom, enz., overal en altijd is er een eerste en een laatste. Maar deze klassementen zijn erg relatief. Als we een beperkt aantal individuen beschouwen, kunnen we zeggen dat er één de eerste is en een ander de laatste; maar als je het leven beschouwt als een eindeloze en ononderbroken keten, waar zou je dan de eerste en de laatste vinden? .... Ook als je het bestaan vergelijkt met een ronddraaiend rad, wordt degene die eerst is weer de laatste en vice versa. 

En in een familie, wie is daar de eerste: de vader, de moeder of het kind? Qua leeftijd is het kind de laatste, maar qua belang de eerste, want zijn vader en zijn moeder concentreren al hun aandacht op hun kind. Of nog: sommigen die de eerste zijn wat betreft wijsheid, intelligentie of opleiding, zijn de laatsten wat betreft fysieke weerstand, en omgekeerd. Zo gaat het in de wereld: degenen die de eerste zijn op één gebied, zijn de laatsten op een ander gebied. Iedereen kan zich daarom verheugen door te zeggen dat hij ergens de eerste in is."

Omraam Mikhaël Aïvanhov