Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 7 februari 2019

Dagtekst van Woensdag 6 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 6 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"In tegenstelling tot het idee dat velen erover hebben, is heiligheid niet de geestesgesteldheid waarbij mannen en vrouwen ernaar moeten streven om geen enkele aantrekking voor elkaar te voelen. Men wordt geen heilige door te vluchten voor de liefde, want de liefde is het leven zelf en de heiligheid impliceert het leven. Maar net zoals het leven verschillende gradaties kent, bestaan er gradaties in de liefde. 

Liefde, ware liefde, staat niet alleen boven seksuele aantrekkingskracht, maar staat zelfs boven het gevoel. Het is een hogere bewustzijnstoestand. Onder de kwaliteiten die ons kunnen helpen om dichter bij dit begrip van de liefde te komen, is zuiverheid de belangrijkste. En als ik spreek over zuiverheid, bedoel ik de zuiverheid van gedachten en gevoelens: gedachten en gevoelens ontdaan van egoïsme. De drie woorden leven, liefde en zuiverheid zijn onderling verbonden want het leven hangt af van de liefde en hoe zuiverder de liefde is, hoe meer het leven rijk, mooi en helder is."


Omraam Mikhaël Aïvanhov