Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 februari 2019

Dagtekst van Vrijdag 8 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 8 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov


"Te veel gelovigen veronderstellen dat God zich tot de mensen richt om zijn wil op te leggen: ga daarheen, doe dat... Nee, God neemt het woord niet op die manier, Hij geeft geen richtlijnen. Je zal zeggen: “Maar spreekt Hij ons dan nooit aan? Vertelt hij ons nooit wat we moeten doen?” Jawel, Hij spreekt ons elke dag, elk moment aan. Hij zegt ons: "Wees standvastig in de wijsheid, de liefde en de waarheid" en daarna is het aan ons om uit te vinden wanneer, waar en hoe we deze drie deugden het best tot uiting kunnen brengen.

Maar in plaats van deze stem te horen die hen aanraadt om geduldig verder te werken en zichzelf te vervolmaken, laten velen zich ervan overtuigen dat God hun de opdracht toevertrouwt om de ongelovigen te gaan bekeren, en zelfs om hen af te slachten als ze zich verzetten! Nee, deze onwetende mensen zullen monsters worden. Zij moeten weten dat ze geen enkele macht hebben over de ziel van andere mensen, en dat zijzelf hun ziel aan het verliezen zijn."


Omraam Mikhaël Aïvanhov