Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 11 februari 2019

Dagtekst van Maandag 11 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 11 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Wanneer vogels gevaar zien naderen, vliegen ze op. Imiteer hen: als je je bedreigd voelt, vlieg dan weg en klim zo hoog dat je ten minste vanbinnen beschut bent tegen alle vormen van agressie. De wijsheid geeft ons deze raad. Als het zo moeilijk is om die raad op te volgen, is het omdat mensen geneigd zijn zich te laten leiden door de wet van actie en reactie. Wanneer hen pijn wordt gedaan, slaan ze terug of ze wreken zich, vaak zelfs dubbel en dik. Dit is echter niet de manier waarop ze de problemen kunnen oplossen.


Wanneer we sommige mensen bezig zien, vragen we ons af of ze werkelijk de problemen willen oplossen en manieren vinden om in harmonie te leven. Het lijkt er zelfs op dat die botsingen met anderen hen uiteindelijk bevallen: ze meten hun krachten, ze scoren enkele punten of ze verliezen er een paar, en proberen die dan terug te winnen. Ze putten zich uit in deze strijd, maar dat vinden ze normaal. Normaal voor hen misschien, maar niet normaal in de ogen van de goddelijke wijsheid, die ons aanraadt om conflicten op te lossen door hogerop te gaan."


Omraam Mikhaël Aïvanhov