Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 5 februari 2019

Dagtekst van Dinsdag 5 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 5 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Wat weten we over de mens? Het fysieke lichaam kan beschreven en aangeraakt worden, maar de entiteit die dat lichaam heeft gevormd, die het bewoont en maakt dat het leeft, kan onmogelijk worden beschreven en aangeraakt. Een persoon ligt uitgestrekt op de grond: hij is zichtbaar, hij is tastbaar, maar hij is dood: iets onzichtbaars heeft hem dus verlaten, 'iets' dat hem deed lopen, praten, liefhebben, denken ... En je mag hem nog al het eten en alle schatten van de wereld voorzetten en zeggen: “Dit alles is voor jou, m’n beste, verheug je!” Er is niets aan te doen, hij beweegt niet.

Op het eerste zicht lijkt de wereld om ons heen, de wereld die we kunnen zien, aanraken en meten, de enige realiteit te zijn. Men kan niet ontkennen dat het een realiteit is, maar het is niet de volledige realiteit. Het is alleen de concretisering, de materialisatie van een onzichtbare wereld waarin krachten, stromen en entiteiten rondgaan. De echte realiteit is niet toegankelijk voor onze vijf zintuigen."

Omraam Mikhaël Aïvanhov