Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 12 februari 2019

Dagtekst van Dinsdag 12 Februari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 12 Februari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"De vader en de moeder van een kind zijn als aannemers die de opdracht kregen om het huis van een ziel te bouwen. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de bouw van dat huis, voor de materialen waarvan het gemaakt zal worden, maar ze hebben geen macht over die ziel zelf: ze weten niet waar die vandaan komt en zij zal weer vertrekken zonder dat ze weten wanneer of waarheen ...

Het verlies van een kind is een verschrikkelijke beproeving voor de ouders, dat weet ik, want velen zijn al naar me toegekomen om raad en troost te zoeken. Maar zich ertegen verzetten helpt niet en kan hun leed alleen maar verergeren. Als ze goede, liefhebbende en aandachtige ouders geweest zijn, hebben ze op hun kind een prachtige indruk nagelaten. De ziel die weer is overgegaan zal hen eeuwig dankbaar zijn, zal hen nooit vergeten. En vanuit de onzichtbare wereld waar ze nu woont, zal ze hen komen troosten. Ze zal hen geschenken van tederheid en licht brengen, en zij zal bij hen blijven leven."

Omraam Mikhaël Aïvanhov