Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 29 januari 2019

Een terugblik op januari 29 januari 2019 ★ Fran Tielemans

Een terugblik op januari

29 januari 2019 Fran Tielemans


Deze maand loopt bijna ten einde, en het is een goed idee om even terug te blikken. Om even balans op te maken, te kijken naar wat voor ideeën de afgelopen weken steeds weer bleven pulseren in je bewustzijn, en om te kijken wat je hebt geleerd. Het is in januari dat de basis werd en wordt gelegd voor het komende jaar. 

In de komende week wordt het wiel in beweging gebracht: je brengt hier en daar verandering aan, je vernieuwt je huis of je werkplek of je leven. En intussen blijven de sterke impulsen tot loslaten en transformatie nazinderen. De 9 in 2019 staat niet voor niets (o.a.) voor loslaten, afsluiten, voltooien. Probeer te zien wat nu echt mag losgelaten worden, en wat in tegendeel steeds meer op de voorgrond komt te staan, want bewust (maar rustig) focussen op dat laatste, zal je energie en vreugde geven. Dat zijn de bouwstenen van je nieuwe leven dat in de steigers staat - wat je in de loop van dit jaar steeds duidelijker zal voelen. En voel de kiemen van jouw vernieuwing, van al wat je ooit vreugde zal schenken - ze zijn aan het groeien in je energieveld.

Fran Tielemans