Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 21 januari 2019

De volle bloedmaan van 21 januari en de Tzolkin jaarenergie van 2019 / Geschreven door Elvira van Rijn op maandag 21 januari 2019

De volle bloedmaan van 21 januari en de Tzolkin jaarenergie van 2019
Geschreven door Elvira van Rijn op maandag 21 januari 2019
  
Vanmorgen heb ik ‘m niet gezien, de bloedmaan maar zeker gevoeld. Ik lag lekker in mijn bedje te genieten van de heerlijke energie. Meestal lig ik wakker bij volle maan, maar dit keer sliep ik als een roos. De energie doet zijn werk!

Op deze bijzondere dag van supermaan, volle bloedmaan en maanverduistering laat ik graag het licht van de Tzolkin schijnen. De energie ondersteunt de jaarenergie van 2019 namelijk op een bijzondere manier.

20 dagen na de start van 2019
21 januari is de tweede Gele Ster dag in 2019. Precies 20 dagen geleden begon het nieuwe jaar op Gele Ster toon 3. Vandaag - 21 januari - is opnieuw een Gele Ster dag. Dit keer op toon 10, de toon van manifestatie. Gele Ster energie ondersteunt je om de kracht van verbinden en delen te ontwikkelen zodat je dienstbaar bent aan jezelf en anderen: samen zijn we sterk en samen kunnen we veel meer dan alleen. Gele Ster is het zegel dat je helpt om je eigen plek in te nemen zodat je kunt stralen met jouw kwaliteiten en talenten. Op 1 januari bracht toon 3 je in beweging om vanuit je hartsverlangen je roeping te volgen. En nu - 20 dagen later - is het tijd om tot daden te komen.

Je eigen plek innemen: gewoon DOEN
Het is alsof het universum zegt: OK als je aan het begin van dit jaar die impuls hebt gevoeld om je eigen plek in te nemen, ga het dan ook maar meteen doen. Je hoeft nergens meer op te wachten. Begin er gewoon aan. Je hoeft niet eens te weten waarom en waartoe het allemaal gaat leiden. Ga het maar ontdekken.

Ken je die uitspraak van Pippi Langkous: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan? Die kun je nu heel goed gebruiken! En de rest van het jaar heb je dan alle tijd om te ontdekken wat het je gaat brengen. Wat er mogelijk nog getransformeerd mag worden zodat jij echt op die eigen plek kunt stralen. En misschien komt er al snel een ontlading. 22 januari is een Rode Maan toon 11 dag. De toon van bevrijding die je ervaart als jij je licht laat stralen op jouw eigen plek.

Weerstand op je pad
Je eigen plek innemen kan ook weerstand oproepen in jezelf of je omgeving. Zeker als je om wat voor reden dan ook ooit die plek bewust of onbewust hebt verlaten. Dan heb je moed nodig om terug te keren naar die plek en bereidheid om te verwelkomen wat je tegenkomt als je dat doet. Je hebt ook moed nodig om naar je weerstanden te kijken en het kind in jezelf aan te moedigen om zichzelf weer te laten zien, inclusief de oude wonden die daarbij horen. Wat jouw nieuwe plek nodig heeft is jouw aandacht en voeding. Net als de noten in een muziekstuk verdien jij onverdeelde aandacht van jezelf omdat jij er net zoveel toe doet in het grote geheel als ieder ander. De vraag waarmee alles begint is: wat gun jij jezelf?

Je intentie blijven voeden
Wil je jouw intentie om je eigen plek in te nemen dit jaar blijvend voeden en aandacht geven? Dan is de Tzolkin daarbij heel behulpzaam. De eerste sleutel daarvoor reik ik je graag aan. De afgelopen jaren heb ik zoveel moois geleerd en ontdekt in de Tzolkin. Ik voel dat het tijd is om naast alles wat ik onderneem om jou te leren hoe je zelf met de Tzolkin werkt, mijn ervaring en ontdekkingen om te zetten in nog concretere aanwijzingen en ondersteuning op je pad.

Hoe jij in 2019 vanuit de Tzolkin wordt ondersteund om je eigen plek in te nemen, kun je lezen op de website. KLIK HIER EN SELECTEER HET LEVENSPAD WAARIN JE BENT GEBOREN. Weet je niet in welk levenspad je bent geboren, je berekent het eenvoudig met de calculator op de homepage van www.mayawijsheid.nl

Fijne MAANdag!
Elvira van Rijn