Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 27 januari 2019

Dagtekst van Zondag 27 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 27 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Als je erin slaagt om de stilte, de vrede, het licht in jou te laten heersen, heb je althans voor even de regionen van de ziel en de geest kunnen bereiken die je al in jezelf draagt sinds onheuglijke tijden. Deze regionen zijn moeilijk te bereiken in het gewone leven en de meeste mensen hebben zelfs geen vermoeden van hun bestaan. Want net zoals ze niet beseffen wat er in hun onderbewustzijn gebeurt, weten ze ook niet wat er boven gebeurt in de hemel, hun eigen hemel, hun geest, hun goddelijk bewustzijn.

Je mediteert bijvoorbeeld over een vraag van spirituele aard die je moeilijk kan oplossen. Je keert diep in jezelf om een antwoord te krijgen en na een tijdje, in deze stilte, wordt het geleidelijk aan lichter en wordt je een antwoord gegeven. Wat is er gebeurd? Waar komt dit begrip opeens vandaan? Jouw geest bezat het al, maar je bewustzijn was nog niet tot daar gestegen. Maar nu, weg van de drukte en het lawaai, is je gedachte in de ruimte omhooggeschoten en heb je een ingeving ontvangen."
Omraam Mikhaël Aïvanhov