Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 13 januari 2019

Dagtekst van zondag 13 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van zondag 13 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov


"Het leven is voortdurende beweging. Daarom moeten mensen zich ook bewegen en altijd vooruitkijken. Degenen die weigeren om vooruit te gaan, gaan achteruit. Ze verliezen de herinnering aan de goddelijke afdruk die in hen is gegrift en keren terug naar het onbewustzijn van een steen, dat niets anders is dan een ingeslapen bewustzijn. Hoeveel schepselen zijn er niet, die ondanks hun menselijk voorkomen, net zoals stenen, niet in staat zijn om zich te bewegen: je moet hen voortdurend aansporen om hen van plaats te doen veranderen. Dat ze toch minstens proberen het mineralenrijk te verlaten, om een plant te worden en te groeien, om zich later te leren bewegen zoals de dieren.

Het is een groot voordeel in staat te zijn om zijn eigen voedsel te kunnen zoeken, aan gevaren te ontsnappen en beschutting te zoeken tegen het slechte weer, zonder hulp van buitenaf. De dag waarop de mens dezelfde mogelijkheden in zijn innerlijk leven zal ontwikkeld hebben, zal hij een grote stap vooruit gezet hebben. Wat hem dan nog te doen staat, is werkelijk toegang te krijgen tot het rijk der mensen, dat wil zeggen tot de wereld van de geest, om werkelijk meester te worden van zijn bestemming."

Omraam Mikhael Aivanhov