Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 5 januari 2019

Dagtekst van Zaterdag 5 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 5 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Wat is een woning? Een plek waar we schuilen, waar we werken, waar we leven. Maar we kunnen ook zeggen dat ons fysieke lichaam al een woning is, en dat geldt voor alle materiële lichamen: een dier, een boom, een bloem, een steen zijn een woning. Op fysiek vlak hebben we ten minste twee woningen: ons huis en ons lichaam. 

Nu, de woning is niet alleen een realiteit op fysiek vlak, het is ook een realiteit op psychisch en spiritueel vlak. Want ook op subtiel vlak bezitten we woningen: de astrale, mentale, causale, boeddhische en atmische lichamen. Zo maken onze verschillende psychische woningen deel uit van ons fysieke lichaam, net zoals veel wooneenheden kunnen opgenomen zijn in eenzelfde gebouw.

En deze kwestie van de woning gaat nog veel verder, want het huis van hout, steen of beton, dat ons fysieke lichaam herbergt, ‘woont’ zelf in een ander huis, dat veel ruimer en groter is: de aarde; en de aarde woont in het zonnestelsel; en het zonnestelsel woont in de kosmos ... Het is op deze manier dat de kwestie van de woning kan begrepen worden."

Omraam Mikhael Aivanhov