Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 19 januari 2019

Dagtekst van Zaterdag 19 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 19 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Schilders die engelen, aartsengelen en godheden wilden weergeven, hebben hen vaak afgebeeld in prachtige gewaden, beladen met goud en edelstenen. Zij bezaten de intuïtie dat er een overeenstemming bestaat tussen spirituele rijkdom en materiële rijkdom. De traditie van priesterlijke gewaden versierd met edelstenen, die tot op vandaag bewaard is gebleven, heeft dezelfde betekenis: de uiterlijke rijkdom van de kleding gedragen door de dienstdoende priester moet zijn spirituele rijkdom uitdrukken.

En als jij zelf juwelen met echte edelstenen draagt, bedenk dan dat het ook innerlijk is dat je deze edelstenen moet bezitten. De saffier, dat is de vrede; de robijn, de liefde; de amethist, de opoffering; de topaas, de wijsheid; de smaragd, de hoop en de diamant is de kracht van de geest… De symboliek van de edelstenen is zeer uitgebreid, zeer rijk en men kent de reikwijdte van hun krachten nog niet."

Omraam Mikhaël Aïvanhov