Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 12 januari 2019

Dagtekst van zaterdag 12 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van zaterdag 12 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov"Hoeveel mensen denken niet dat ze heel intelligent zijn, zeer goed geïnformeerd! Zo te horen, hebben ze alles gezien, alles geleerd, alles begrepen, en ze werpen een oppervlakkige blik op hun omgeving. Daarom leren ze haast niets meer bij, ze zijn verwaand. Maar als ze moeite zouden doen om alles te zien alsof het de eerste keer was, zouden ze niet alleen werkelijk iets nieuws ontdekken, maar ze zouden proeven van een nieuwe vreugde.

Je ademt, je eet, je drinkt ... Doe alsof het de eerste keer is en alles zal er verrukkelijk uitzien. En doe hetzelfde met de mensen om je heen: je man, je vrouw, je kinderen, je vrienden ... Je zal me zeggen dat je een groot vermogen tot autosuggestie moet hebben om iets nieuws bij een echtgenoot of partner te vinden, waar je al lang op uitgekeken bent. Zeker, maar als je volhoudt, als je werkelijk zoekt, zal dat vermogen tot suggestie ervoor zorgen dat je een andere realiteit ontdekt."


Omraam Mikhael Aivanhov