Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 30 januari 2019

Dagtekst van Woensdag 30 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 30 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Er zijn zoveel boeken geschreven om de wet van God aan de mensen te openbaren! Maar voor hij in boeken werd neergeschreven, werd deze wet eerst in hun hart gegraveerd. Het is zo dat elke godsdienst zich aandient als een geheel van dogma's, doctrines, die hij aan zijn gelovigen wil opleggen. Ze moeten die niet alleen aanvaarden, maar er ook van overtuigd zijn dat hun godsdienst superieur is aan alle andere, en dat het alleen in deze godsdienst is dat ze hun heil zullen vinden. Maar dit is slechts fanatisme.

Natuurlijk zou het niet redelijk zijn om de mensen aan hun lot over te laten onder het voorwendsel dat ze maar zelf de wet van God in hun hart moeten lezen, want de meesten van hen zijn daar nog niet klaar voor. Om die wet terdege te kunnen lezen, is het eerst nodig hen te leren om orde te scheppen in hun innerlijke wereld, om hun gedachten, hun gevoelens en hun verlangens te beheersen. Anders zal wat zij in hun hart lezen, alleen het product van hun eigen verbeelding of zelfs van hun meest primitieve impulsen zijn. Het is dan ook de plicht van de godsdiensten om eerst en vooral de mensen te leren hoe ze de wet van God kunnen lezen die in hen is ingeschreven."

Omraam Mikhaël Aïvanhov