Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 11 januari 2019

Dagtekst van Vrijdag 11 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 11 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov


"De enige wetenschap die de moeite waard is om te bestuderen is de wetenschap van het leven. Want alle andere onderwerpen die je kan aansnijden, alle andere activiteiten die je kan ondernemen, zullen je echt alleen maar iets bijbrengen als je je concentreert op deze essentiële werkelijkheid: het leven. Dus, in plaats van het te gebruiken als middel om je verlangens, je ambities, je grillen te bevredigen, leer daarentegen het leven als een doel te beschouwen en gebruik al je vermogens om het te versterken, te verlichten en in jou te zuiveren, want zonder het leven heb je niets meer.

Het is juist het leven dat het verstand, het hart en de wil voedt. Zodra je dit leven in jezelf ondersteunt, zal je verstand gaan begrijpen, zal je hart opengaan en zich verheugen, zal je wil sterker worden en gaan scheppen. Zonder het leven is er zelfs geen kennis meer mogelijk, geen filosofie, geen
religie, geen kunst. Daarom is de wetenschap van het leven de sleutel tot alle realisaties."

Omraam Mikhael Aivanhov