Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 7 januari 2019

Dagtekst van Maandag 7 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 7 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov


"De hemelse Vader en de goddelijke Moeder – zijn Echtgenote, de Natuur - zijn onze echte ouders. Wie niet voelt dat de Natuur zijn moeder is, kan geen echte band hebben met zijn hemelse Vader. Het is essentieel dat we ons ervan bewust worden dat we hierboven niet alleen een Vader hebben, maar ook een Moeder, omdat ons leven, net als het leven van het universum, als oorsprong niet alleen het bestaan en de uitingen van het mannelijk principe heeft, maar ook die van het vrouwelijk principe.

We hebben twee ouders in de Hemel. We moeten deze waarheid aanvaarden met het besef dat het leven niet zal wijken voor de onwetendheid en vooroordelen van de mensen. Want het leven weet best hoe zich te verdedigen, en zegt ons: "Waarom probeer je me te verminken door een van de twee principes te schrappen die me tot het leven maken dat ik ben? Ik zal telkens opnieuw de overhand krijgen.” Een ware religie is in de eerste plaats een onderricht over het leven, over heel het leven, zonder iets weg te snijden of af te scheiden."

Omraam Mikhael Aivanhov