Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 28 januari 2019

Dagtekst van Maandag 28 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 28 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Waarom zijn zoveel mensen saai, koud, verstard, verkrampt? Men voelt in hen geen enkele warmte, geen enkel licht. Zij zullen je zeggen dat ze van poëzie houden, maar ze laten het aan de dichters over om ze te schrijven. Van tijd tot tijd lezen ze een paar verzen, maar het leven dat ze leiden is niet poëtisch en daarom ervaren ze zo weinig plezier als ze elkaar ontmoeten. Wanneer zullen ze begrijpen dat de ware kunst, de kunst van de toekomst, erin bestaat om het leven poëtisch te maken door zelf warmhartig, lichtend, expressief en levendig te worden?

Mensen zijn buitengewoon: ze vragen aan de anderen steun, vriendschap, liefde en licht, maar ze blijven zelf dof, saai, gesloten en koel. Ze weten niet hoe ze een poëtisch leven moeten leiden, waardoor men van hen zal houden. Dat ze elke dag oefenen om licht en warmte uit te stralen om een beetje uit hun schulp te komen, uit die toestand van stagnatie die zo eentonig is. Het is zo aangenaam om een dichter te ontmoeten, een schepsel bij wie men voelt dat alles levend, bezield en verlicht is!"

Omraam Mikhaël Aïvanhov