Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 14 januari 2019

Dagtekst van maandag 14 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van maandag 14 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Mensen zoeken te vaak voedsel in wat niet essentieel is. Zij besteden het grootste deel van hun tijd aan bezigheden die niets bijbrengen aan hun geest, en ze rechtvaardigen zich door te zeggen dat het dagelijks bestaan met al zijn verplichtingen, de familie, het werk, de samenleving, hen dwingen tot activiteiten waaraan de geest geen deel kan hebben. Dat is onjuist, want de geest kan overal zijn zegje doen.

Om nooit de essentie uit het oog te verliezen, moeten we ons bestaan organiseren rond dit centrum, de geest, de vonk die in ons woont. Zo zullen al onze activiteiten, en zelfs onze verzetjes, ertoe bijdragen om het leven in ons te voeden. De geest die in de mens woont, verwerpt niet de lever, de darmen of de voeten onder het voorwendsel dat ze niet zo nobel zijn als hij. Alles heeft zijn plaats en de geest maakt er gebruik van. Maar zodra deze verbindende, sturende kracht in het centrum ontbreekt, beginnen alle elementen te verbrokkelen en dan volgt de dood, de spirituele dood."

Omraam Mikhael Aivanhov