Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 31 januari 2019

Dagtekst van Donderdag 31 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 31 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Wie werkelijke groot is, aanvaardt om zichzelf ten dienste van de anderen te stellen, om hen te helpen duidelijker te zien, om de beste oplossingen voor hun problemen te vinden, zelfs als deze problemen voor hem onbelangrijk lijken. Zo is een wijze, een spiritueel Meester, niet bevreesd om af te dalen tot het niveau van kleine, zwakke of onwetende mensen: hij weet dat dit hem niet zal weghalen van de innerlijke top die hij bereikt heeft. Hij maakt nooit gebruik van zijn superioriteit om zich aan anderen op te dringen. Hij beseft dat hoe hoger hij is opgeklommen, hoe meer hij zich met nederigheid moet gedragen. Overtreft hij de anderen door zijn morele en spirituele kwaliteiten? Wel, dat is heel goed, maar het volstaat niet: de volgende vraag betreft zijn houding, zijn gedrag. Geen enkele kennis of spirituele macht geeft je het recht om anderen te domineren, om jezelf aan hen op te dringen.

Laat ieder zo hoog stijgen als hij kan, maar alleen in zijn innerlijk leven. Uiterlijk hoeft hij zich niet op een voetstuk te plaatsen. Het heeft geen enkele zin zich te verheffen als het is om vervolgens je medemensen te verpletteren. De Ingewijde, de wijze, weet zijn grootsheid te tonen door middel van liefde, goedheid en zachtmoedigheid."

Omraam Mikhaël Aïvanhov