Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 3 januari 2019

Dagtekst van Donderdag 3 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag  3 Januari 2019

door Omraam Mikhael Aivanhov

"De liefde is een wetenschap, maar slechts weinigen houden zich ermee bezig om die te bestuderen. Daarom zijn zoveel mensen, die vol goede bedoelingen op weg gaan om zich voor anderen in te zetten met alleen het woord 'liefde' op hun lippen, een tijdje later teleurgesteld, verbitterd. Het werd hen fataal: hun liefde, die niet verlicht was, bracht hen in betreurenswaardige situaties, en nu klagen ze dat de liefde de oorzaak is van alle kwaad.

In werkelijkheid is het de onwetendheid over de liefde die ongeluk brengt, niet de liefde zelf. Maar je zal lang moeten oefenen om jezelf te verbinden met God, de Bron van het eeuwige leven, zodat het water in jou - dat wil zeggen je krachten, je energie - constant wordt vernieuwd. In het begin zal deze oefening je misschien tegenstaan. Je wil God wel liefhebben, maar je hart blijft leeg, je verveelt je en je laat je gedachten afdwalen. Maar doe verder, vertel jezelf dat je hele leven afhangt van deze band die je met Hem smeedt. Geleidelijk aan word je zo rijk, zo sterk, dat je enkel door je gedachten duizenden mensen in de wereld kan helpen, want er bestaan geen grenzen voor de golven."


Omraam Mikhael Aivanhov