Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 10 januari 2019

Dagtekst van Donderdag 10 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 10 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov


"Ieder mens, op welk ontwikkelingsniveau hij zich ook bevindt, is bestemd om vooruit te gaan, steeds verder. Als hij geen moeite doet, is het meestal omdat hij zich inbeeldt dat de weg voor hem versperd is, maar misschien is hij wel open ... Dat hij dus ervaring opdoet om uit te zoeken waartoe hij in staat is. Zelfs als hij niet heel ver geraakt, moet hij in gedachten houden dat de goddelijke perfectie het doel is van zijn aardse bestaan. Natuurlijk is de goddelijke volmaaktheid een onbereikbaar ideaal, maar het is desondanks aan het realiseren van dit ideaal dat hij moet werken om zijn toekomst uit te bouwen. Op dat ogenblik zullen de tegenstrijdige gedachten, gevoelens en verlangens die hem in alle richtingen trekken en hem verzwakken, hun meester vinden. Ze zullen verplicht zijn om deel te nemen aan zijn herstelprogramma zoals hij zelf heeft besloten.

Wat een wetenschap om te verwerven, wat een discipline om te aanvaarden, wat een inspanningen om elke dag te doen! En dat is juist zo magnifiek: altijd in beweging zijn, vooruitgaan, klimmen. Heel de zin van ons bestaan is ingeschreven in dit streven naar de goddelijke volmaaktheid."

Omraam Mikhael Aivanhov